5.9.20

«Πυρετός» διαβουλεύσεων ...

«Πυρετός» διαβουλεύσεων – Στο επίκεντρο η ανατολική Μεσόγειος 
  Στο επίκεντρο η ανατολική Μεσόγειος...
Στο επίκεντρο της συνομιλίας βρέθηκαν οι εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και η ανάγκη αποκλιμάκωσης της έντασης από πλευράς της Τουρκίας, σύμφωνα με... σχετική ανάρτηση του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.


AP Photo/ Evan Vucci, File

Από τη συνομιλία των δύο ανδρών δεν έγινε γνωστό αν συζητήθηκε το θέμα με την πρωτοβουλία που έλαβε η Βορειοατλαντική Συμμαχία προκειμένου να ξεκινήσουν τεχνικές συζητήσεις μεταξύ των χωρών «για την δημιουργία μηχανισμού αποτροπής στρατιωτικής σύγκρουση»


Νέες τουρκικές ασκήσεις

Στο μεταξύ οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν τις ασκήσεις στην ανατολική Μεσόγειο. Αυτή τη φορά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της γειτονικής μας χώρας ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσουν γυμνάσια ανοικτά της Κύπρου από αύριο Κυριακή. Οι ασκήσεις θα διαρκέσουν ως την Πέμπτη και σε αυτά θα συμμετάσχουν στοιχεία της Πολεμικής Αεροπορίας, του Πολεμικού Ναυτικού και του στρατού ξηράς, επεσήμανε η Άγκυρα.

Προκλητικός ο Ερντογάν

Με το κλίμα να μην προμηνύει πως θα πέσουν σύντομα οι τόνοι, σε νέα προκλητική δήλωση προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απευθυνόμενος στην Ελλάδα χωρίς να την κατονομάζει.
Σύμφωνα με την τούρκικη εφημερίδα Hurriyet, ο πρόεδρος της Τουρκίας μιλώντας στους αποφοίτους του Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας μέσω ανοικτής ακρόασης από το τηλέφωνο του Χουλουσί Ακάρ, ανέφερε μεταξύ άλλων: 
 «Όσους πριν από έναν αιώνα επιτέθηκαν κατά της ανεξαρτησίας μας, ο τουρκικός λαός τους έθαψε είτε στο χώμα είτε τους έριξε στη θάλασσα (...) Ευχόμαστε να μην κάνουν το ίδιο λάθος σήμερα και να μην πληρώσουν το ίδιο τίμημα». 
 Για ακόμη μια φορά ο Ταγίπ Ερντογάν επέλεξε την πόλωση στέλνοντας μηνύματα εντός και εκτός συνόρων συντηρώντας μια κλιμακούμενη ένταση μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: