2.9.20

Η αγωγή Κοτζιά κατά του «Μακελειού»...




Βασίλης Σκουρής

«ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΑΡΠΑΞΑΝ 2.000.000» -ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, έγραφε το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, που περιελάμβανε τα εξής ονόματα με αντιστοίχιση σε φωτογραφίες: Κοτζιάς, Τσίπρας, Παππάς, Κ.Παπακώστα, Ε.Κουντουρά, Θ. Παπαχριστόπουλος, Σ. Δανέλλης, Σ.Θεοδωράκης, Γ.Μαυρωτάς, Σ. Λυκούδης, Θ. Θεοχαρόπουλος και Τέρενς Κουίκ.

Την αγωγή του...
πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά κατά της εφημερίδας «Μακελειό» παρουσιάζουν σήμερα τα «Παιχνίδια Εξουσίας», για το πρωτοσέλιδο της 10ης Απριλίου 2019, με το οποίο –και με τη χρησιμοποίηση ενός δημοσιεύματος σερβικής εφημερίδας- κατηγορούνταν βουλευτές που ψήφισαν τη συμφωνία των Πρεσπών ότι δωροδοκήθηκαν από τον Ζάεφ!

«ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΑΡΠΑΞΑΝ 2.000.000» -ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, έγραφε το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, που περιελάμβανε τα εξής ονόματα με αντιστοίχιση σε φωτογραφίες: Κοτζιάς, Τσίπρας, Παππάς, Κ.Παπακώστα, Ε.Κουντουρά, Θ. Παπαχριστόπουλος, Σ. Δανέλλης, Σ.Θεοδωράκης, Γ.Μαυρωτάς, Σ. Λυκούδης, Θ. Θεοχαρόπουλος και Τέρενς Κουίκ, ήταν το πρωτοσέλιδο, όπως αναφέρεται και στην αγωγή που κατατέθηκε.

Την αγωγή Κοτζιά συνυπογράφουν και οι Θανάσης Παπαχριστόπουλος και Σπύρος Δανέλλης, ενώ άλλα στελέχη που το όνομά τους επίσης αναφερόταν, σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτουν τα «Παιχνίδια Εξουσίας», απέφυγαν να προχωρήσουν στην αγωγή.

makeleio2920sk1

Στην αγωγή αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Τα επίμαχα σημεία του κειμένου της 4ης σελίδας:

«Ξεπουλημένα τομάρια, είναι οι λέξεις που αρμόζουν σε αυτούς που έδωσαν χείρα βοηθείας και συγκεκριμένα ψήφο...βοηθείας στον προδότη Αλέξη Τσίπρα, που υπέγραψε την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών».

«Όσο ο Χαραντινάι ήταν πρωθυπουργός, πάντως, είχε συμφωνήσει να δημιουργηθούν "μαύροι" πόροι για να δωροκηθούν πολιτικοί στιςΒρυξέλλες και στην Ελλάδα, ώστε να περιοριστούν τα εμπόδια που τα Σκόπια αντιμετωπίζουν σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ».

«Σύμφωνα με την εφημερίδα, κάποια στιγμή οι διπλωματικές αρχές των Σκοπίων έλαβαν 2.000.000 ευρώ με τελικό προορισμό μεμονωμένους Έλληνες πολιτικούς, αποστολή των οποίων θα είναι να ενημερώσουν ολόκληρη την Ε.Ε., ότι δεν έχουν τίποτα εναντίον της εισόδου του κράτους των Σκοπίων στην Ε.Ε. Αλλά για να γίνει αυτό, έπρεπε να προηγηθεί η Συμφωνία των Πρεσπών, που δεν θα γινόταν ποτέ πράξη, αν δεν υπήρχαν τα δεκανίκια του Τσίπρα που θα υπέγραφαν την Συμφωνία και θα την έκαναν Νόμο.

Και επειδή ένα και ένα κάνουν δύο, τα μαύρα λεφτά από το μυστικό ταμείο των κονδυλίων των Σκοπίων και του Κοσόβου που πήγαν; Για ποιους Έλληνες πολιτικούς μιλά το ρεπορτάζ; Μήπως γι' αυτούς που βοήθησαν τον Τσίπρα να περάσει την Συμφωνία των Πρεσπών; Τι κάνει νιάου, νιάου στα κεραμίδια; «Τομάρια».

Με τις εξυβριστικές φράσεις και χυδαίους χαρακτηρισμούς του πεζοδρομίου εις βάρος μας όπως «ΤΟΜΑΡΙΑ», «Ξεπουλημένοι», «Προδότες» που περιέχονται στο επίδικο και κατάπτυστο δημοσίευμα, οι εναγόμενοι πρόσβαλλαν βάναυσα την προσωπικότητά μας».

makeleio2920sk2

«Το ανωτέρω δημοσίευμα μας παρουσιάζει, ότι ενώ είμαστε βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, παραβήκαμε τον όρκο μας και τις υποχρεώσεις μας απέναντι στον ελληνικό λαό που μας εξέλεξε και προκειμένου να προσπορίσουμε στον εαυτό μας παράνομο περιουσιακό όφελος, γίναμε δηλαδή αποδέκτες παθητικής δωροδοκίας ποσού 2.000.000 ευρώ από την κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας και ειδικά από τον πρωθυπουργό αυτής τον Ζόραν Ζάεφ, με σκοπό να επηρεάσει ευνοϊκά την ψήφο μας υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, αφού με τις ψήφους μας ψηφίστηκε στην Ελληνική Βουλή η ανωτέρω Συμφωνία των Πρεσπών και διαπράξαμε κατά τους λασπολόγους και συκοφάντες του εντύπου ΜΑΚΕΛΕΙΟ εθνική προδοσία προς ίδιον όφελος».

«Αυτές οι αισχρές συκοφαντίες εκτοξεύονται από τις σελίδες του εντύπου ΜΑΚΕΛΕΙΟ χωρίς ντροπή και περίσκεψη και βασίζονται δήθεν σε ρεπορτάζ μίας σέρβικης εφημερίδας με την ονομασία «BLIC», η οποία το μόνο που αναφέρει, κατά το ΜΑΚΕΛΕΙΟ, είναι την συκοφαντία, ότι δήθεν οι διπλωματικές αρχές της Βόρειας Μακεδονίας έλαβαν 2.000.000 με τελικό προορισμό μεμονωμένους Έλληνες πολιτικούς προκειμένου να ενημερώσουν τα όργανα της Ε.Ε. ότι δεν έχουν τίποτα εναντίον της εισόδου του κράτους της Βόρειας Μακεδονίας στην Ε.Ε. (βλ. σελ. 4 του δημοσιεύματος)».

«Πουθενά και σε κανένα σημείο η σέρβικη εφημερίδα δεν αναφέρει ονόματα βουλευτών ή Ελλήνων πολιτικών που δήθεν δωροδοκήθηκαν. Κατ’ αυτόν τον τρόπο ενώ στην πρώτη σελίδα η εφημερίδα «ΜΑΚΕΛΕΙΟ» αναγράφει με πηχυαίους τίτλους ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΟΜΑΡΙΑ» «ΑΡΠΑΞΑΝ 2.000.000» ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και από πάνω έχει τα εξής ονόματα με αντιστοίχιση σε φωτογραφίες: Κοτζιάς, Τσίπρας, Παππάς, Κ.Παπακώστα, Ε.Κουντουρά, Θ. Παπαχριστόπουλος, Σ. Δανέλλης, Σ. Θεοδωράκης, Γ.Μαυρωτάς, Σ. Λυκούδης, Θ. Θεοχαρόπουλος και Τέρενς Κουίκ, ανατρέχοντας ο αναγνώστης στην εσωτερική 4η σελίδα το αναλυτικό ρεπορτάζ που να δικαιολογεί τις βαρύτατες αυτές κατηγορίες και τους χαρακτηρισμούς δεν βρίσκει απολύτως τίποτα που να τις στοιχειοθετεί παρά μόνο την συκοφαντική αναφορά, ότι δήθεν οι διπλωματικές αρχές της Βόρειας Μακεδονίας έλαβαν 2.000.000 με τελικό προορισμό μεμονωμένους Έλληνες πολιτικούς προκειμένου να ενημερώσουν τα όργανα της Ε.Ε. ότι δεν έχουν τίποτα εναντίον της εισόδου του κράτους της Βόρειας Μακεδονίας στην Ε.Ε. Ούτε αν τα χρήματα αυτά τελικά δόθηκαν, ούτε σε ποιους υποτίθεται ότι δόθηκαν, ούτε ποιοι τα έδωσαν».

«Την χυδαία αυτή σύνδεση με τα ονόματά μας την κάνουν οι εναγόμενοι στην 1η σελίδα με τα ονόματά μας και τις φωτογραφίες μας, προκειμένου να μας παρουσιάσουν στην κοινή γνώμη, ως δωροδοκηθέντες, προδότες και διεφθαρμένους αλλά και στην 4η σελίδα με τον τίτλο «Με μαύρα λεφτά από Σκόπια και Κόσοβο είναι ναι στη Συμφωνία των Πρεσπών», προκειμένου να μην μένει καμία απολύτως αμφιβολία στους αναγνώστες αλλά κυρίως στους περαστικούς που στέκονται στα περίπτερα και διαβάζουν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων αλλά και στην επίδειξη των πρώτων σελίδων των ημερήσιων εφημερίδων στις ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές, διότι πλέον το εξώφυλλο μίας εφημερίδας λειτουργεί και ως αφίσα κολλημένη. Κατά συνέπεια ο αριθμός των προσώπων που λαμβάνουν γνώση από το εν λόγω πρωτοσέλιδο του εντύπου ΜΑΚΕΛΕΙΟ είναι απείρως μεγαλύτερος από τον αριθμό των αναγνωστών του»...

ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: