16.9.20

Έκτακτα μέτρα για τον «Ιανό»...

Που θα χτυπήσει ο μεσογειακός κυκλώνας...

Τρεις βασικές οδηγίες για τους πολίτες στις περιοχές που θα χτυπήσει η κακοκαιρία από...

αύριο το απόγευμα - Εκτακτη ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά - Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία
Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές ενόψει του κύματος κακοκαιρίας «Ιανός» που αναμενεται να χτυπήσει από αύριο το απόγευμα τη χώρα μας . Σύμφωνα με την έκτακτη ενημέρωση που έκανε πριν από λίγα λεπτά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς το εξαιρετικά επικίνδυνο φαινόμενο θα πλήξει τη χώρα. Το φαινόμενο είναι «μεσογειακός κυκλώνας». Πρόκειται για σχετικά σπάνιο φαινόμενο που έχει την τάση να γίνεται πιο συχνό.

Με ιδιαίτερη σφοδρότητα θα χτυπήθει το Ιόνιο και νομοί της Πελοποννήσου. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να επιδείξουν οι κάτοικοι της Ζακύνθου, της Κεφαλλονιάς, της Ηλείας, της Μεσσηνίας, της Αρκαδίας, της Αργολίδας. Στην Αττική το φαινόμενο της χτυπήσει την Παρασκευή, ενώ στις Κυκλάδες θα φτάσει το Σάββατο.
O κ.Χαρδαλιάς κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να ασφαλίσουν τα σπίτια τους, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να φιλοξενηθούν ει δυνατόν σε σπίτια συγγενωβν και φίλων αν στο παρελθόν είχαν αντιμετωπίσει πλημμύρες στα σπίτια τους. Ειδικότερα, οι τρεις βασικές οδηγίες από την Πολιτική Προστασία είναι:

-Όσοι βρίσκονται σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει στο παρελθόν ή κοντά υπάρχουν χείμαρροι και ακτές να μην παραμείνουν σε υπόγειους χώρους και να εξετάσουν το ενδεχόμενο να μείνουν σε συγγενείς ή φίλους.

-Να αποφύγουν τις μετακινήσεις τους.

-Να μη διασχίζουν χειμάρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει...

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: