2.11.23

Ο ισραηλινός στρατός παραβίασε...


...την αμυντική γραμμή της Χαμάς στη Βόρεια Γάζα....

Ο ισραηλινός στρατός ισχυρίζεται ότι παραβίασε το αμυντικό μέτωπο της Χαμάς στη Βόρεια Γάζα και επεκτείνει τις μάχες του στη λωρίδα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ισραηλινής Άμυνας Αντιναύαρχο Ντάνιελ Χαγκάρι.

Ο Χάγκαρι είπε την Τετάρτη ότι η... πρόοδος σημειώθηκε με συντονισμένα χτυπήματα από το έδαφος, τη θάλασσα και τον αέρα. Ο ίδιος χαρακτήρισε σημαντική τη δολοφονία του αρχηγού της αντιαρματικής δύναμης της Χαμάς, λέγοντας ότι θα επηρεάσει τη μαχητική ικανότητα της ομάδας στο μέλλον.

«Ο στρατός, υπό τις οδηγίες των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ, εξουδετέρωσαν με μαχητικό αεροσκάφος τον Muhammad Atzar, επικεφαλής του αντιαρματικού συστήματος της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για όλα τα αντιαρματικά συστήματα στις διάφορες ταξιαρχίες στη Λωρίδα της Γάζας», ανακοίνωσε ο IDF.

Παράλληλα, οι Ισραηλινοί ανακοίνωσαν ότι έχουν στην κατοχή τους συνομιλία μεταξύ διοικητών της Χαμάς, με τη συμμετοχή του διοικητή του Ινδονησιακού Νοσοκομείου της περιοχής, η οποία αποδεικνύει «τον κυνισμό των τρομοκρατών όσον αφορά τη χρήση των ανθρωπιστικών πόρων στη Λωρίδα της Γάζας», δηλαδή ότι τους εκμεταλλεύονται.

«Η Χαμάς κλέβει καύσιμα από τα νοσοκομεία της Γάζας. Στον παρακάτω διάλογο, προϊόν υποκλοπής, ένας διοικητής της Χαμάς αναφέρει επανειλημμένα ότι παίρνουν καύσιμα από τα αποθέματα του νοσοκομείου και επιβεβαιώνει ότι η Χαμάς ελέγχει τη διανομή τους στη Γάζα, δίνοντας προτεραιότητα στις ανάγκες των τρομοκρατών έναντι των αμάχων», αναφέρει επίσης το Ισραήλ.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι 16 στρατιώτες σκοτώθηκαν σε πολλές συγκρούσεις στη βόρεια Γάζα, καθώς ο στρατός εμβαθύνει την επίγεια επιχείρησή του, ενώ μια συμφωνία με τη μεσολάβηση του Κατάρ μεταξύ της Χαμάς και της Αιγύπτου επέτρεψε την εκκένωση πολλών εκατοντάδων τραυματιών και ξένων υπηκόων.

Tο Ισραήλ συνεχίζει το σφυροκόπημα της Γάζας για 26η ημέρα μετά την επίθεση της Χαμάς στο έδαφός του στις 7 Οκτωβρίου, οπού σκότωσε τουλάχιστον 1.300 Ισραηλινούς και τραυμάτισε περισσότερους από 3.300. Στη Λωρίδα της Γάζας, το υπουργείο Υγείας που ελέγχεται από τη Χαμάς αναφέρει ότι τουλάχιστον 8.796 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί. Η Χαμάς και η Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ κρατούν όμηρους περισσότερους από 240 στρατιώτες και πολίτες στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένων ξένων υπηκόων...

Δεν υπάρχουν σχόλια: