30.11.23

Τα μηνύματα και τα επόμενα βήματα...


Η εξειδίκευση του οδικού χάρτη με ορίζοντα το Συνέδριο, η οργανωτική ανασυγκρότηση και τα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία... το επόμενο διάστημα βρέθηκαν στο επίκεντρο της χθεσινής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας. «Το Συνέδριο θα γίνει στην ώρα του» επισήμανε κατά την εισήγησή του ο Στέφανος Κασσελάκης, καθιστώντας σαφές ότι πρέπει να προχωρήσει η υλοποίηση των 13 περιφερειακών αναπτυξιακών συνεδρίων που έχει ήδη αποφασιστεί στην τελευταία Κεντρική Επιτροπή. Κατά πληροφορίες, η χθεσινή συνεδρίαση του οργάνου -το οποίο, σημειωτέον, αποκτά πλέον και χαρακτήρα ανοιχτής συζήτησης ενός άτυπου πολιτικού κέντρου- στην αίθουσα «Λεωνίδας Κύρκος» στα γραφεία της Αγίου Κωνσταντίνου έγινε σε συντροφικό κλίμα. Από «συντροφικότητα, αποφασιστικότητα, υπευθυνότητα, αποτελεσματικότητα» χαρακτηρίζονταν, σύμφωνα με πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι τοποθετήσεις τόσο του προέδρου του κόμματος όσο και των μελών της Πολιτικής Γραμματείας.

Διπλή καμπάνια
Στα άμεσα σχέδια της Κουμουνδούρου είναι η υλοποίηση διπλής καμπάνιας με θέματα τη στέγαση και την ακρίβεια, ενώ θα συγκροτηθούν και ομάδες εργασίας. Αναφορικά με την κατανομή των νέων πολιτικών και οργανωτικών χρεώσεων στα μέλη της Π.Γ., χθες δεν υπήρξε απόφαση. Τις επόμενες ημέρες θα γίνουν προσωπικές συναντήσεις της ηγεσίας με το κάθε μέλος του οργάνου προκειμένου να οριστικοποιηθούν τα νέα «πόστα». Στον προσεχή σχεδιασμό περιλαμβάνονται ακόμη περιοδείες των κεντρικών στελεχών του κόμματος, τα οποία αναμένεται να βρεθούν σε όλες τις περιφέρειες της χώρας μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου, προκειμένου να «αναθερμανθούν» οι οργανώσεις μετά τις πρόσφατες εσωκομματικές «φουρτούνες». Αύριο η Δώρα Αυγέρη και ο Πάνος Ρήγας θα βρεθούν σε Ξάνθη και Κομοτηνή.

Ούτε 3.000 οι αποχωρήσεις

«Οι αποχωρήσεις δεν θα φτάσουν ούτε τα 3.000 μέλη. Από τη ροή των παραιτήσεων κρίνουμε ότι δύσκολα θα ξεπεραστεί αυτός ο αριθμός, ενώ στις Νομαρχιακές Επιτροπές φαίνεται ότι στη συντριπτική πλειονότητά τους δεν υπάρχουν (κατά μέσο όρο) πάνω από 5 αποχωρήσεις. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, που ήταν εξ αρχής αναμενόμενες» ενημέρωσε ο αναπληρωτής γραμματέας του κόμματος Γιώργος Βασιλειάδης. Πηγές της ηγεσίας αναφέρουν πως η μεγάλη πλειοψηφία των μελών του κόμματος παραμένει στο κόμμα, ενώ το επόμενο διάστημα θα «επιταχυνθούν» οι αναπληρώσεις των στελεχών που αποχώρησαν σε επίπεδο Νομαρχιακών Επιτροπών. Πάντως, κατά πληροφορίες αναφορικά με το Συνέδριο, στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας εξέφρασαν σκέψεις για αναβολή. Από την πλευρά του, ο Διονύσης Τεμπονέρας ζήτησε να σταματήσουν η τοξικότητα και ο διχασμός, ενώ μίλησε για άμεση διεξαγωγή συνεδρίου «αυτοκριτικής και σύνθεσης».

Σήμερα, στις 5.30 μ.μ., θα συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα υπό τον Στέφανο Κασσελάκη, η πρώτη μετά τη διάσπαση, όπου θα συζητηθούν όλα τα «φλέγοντα» νομοσχέδια της επόμενης περιόδου, με αποκορύφωμα για τη φετινή χρονιά την ψήφιση του προϋπολογισμού.

Έρευνα στον iSYRIZA
Πρόσκληση προς τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. απηύθυνε ο Στέφανος Κασσελάκης μέσω των social-media για να συμμετάσχουν στη νέα διαδικτυακή έρευνα του iSYRIZA. «Με δουλειά, αθόρυβα αλλά συστηματικά, φτιάχνουμε τον νέο ΣΥΡΙΖΑ των μελών» ανέφερε σε ανάρτησή του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το ερωτηματολόγιο της έρευνας περιλαμβάνει 9 ερωτήματα, με τη δυνατότητα πολλαπλών απαντήσεων. Συγκεκριμένα, οι ερωτήσεις που καλούνται να απαντήσουν οι πολίτες είναι οι εξής: Ποιο ζήτημα σας απασχολεί περισσότερο στην καθημερινότητά σας αυτό το διάστημα; Σε τι βαθμό εκτιμάτε ότι οι δράσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. εκφράζουν τις προτεραιότητές σας; Τι πιστεύετε πως θα μπορούσε ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. να κάνει καλύτερα; Ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., σε ποιες δραστηριότητες θα σας ενδιέφερε να συμμετάσχετε; Πόσο χρόνο μπορείτε να αφιερώνετε μηνιαίως στις δράσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.; Ποιες ώρες θα σας εξυπηρετούσαν για να συμμετέχετε στις δράσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.; Πόσο συχνά διαβάζετε τα newsletter του iSYRIZA; Τι σας φαίνεται πιο χρήσιμο και ενδιαφέρον στην πλατφόρμα του iSYRIZA; Τι θα θέλατε να κάνει ο iSYRIZA για να γίνει πιο χρήσιμος για τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.;...

Ιάσονας Σχινάς-Παπαδόπουλος

Η ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: