30.11.23

Διαφωνία για το γάμο ομοφύλων...


Μάλλον αργεί το ρετουσάρισμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη ώστε να εμφανιστεί πρωτοπόρα και σύγχρονη...

Το νομοσχέδιο για το γάμο ομοφύλων που το Μέγαρο Μαξίμου ήθελε να φέρει στη Βουλή έως το τέλος του χρόνου μάλλον αναβάλλεται αφού όλο και περισσότεροι γαλάζιοι βουλευτές δεν φαίνονται πρόθυμοι να το υπερψηφίσουν.

Με το νομοσχέδιο αυτό στόχος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν να προσαρμοστεί με τα ευρωπαϊκά κεκτημένα, ωστόσο όλα δείχνουν πως δεν συμφωνεί η κοινοβουλευτική ομάδα του, τουλάχιστον ένα μεγάλο μέρος αλλά και πολλοί υπουργοί.

Μετά τον Μάκη Βορίδη, υπουργό Επικρατείας και τον Αντώνη Σαμαρά, πρώην πρωθυπουργό και ο Θάνος Πλεύρης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος έχουν ταχθεί εναντίον του.

Το ερώτημα είναι όχι μόνον πόσοι θα το υπερψηφίσουν αλλά και πόσοι θα ταχθούν ανοικτά υπέρ του.

Πληροφορίες λένε ότι τουλάχιστον 50 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας φοβάται «τι θα πει ο κόσμος» και αναρωτιούνται πως θα γυρίσουν στις Ενορίες τους και τι θα πουν στους ψηφοφόρους.

Υπάρχουν και οι απαισιόδοξοι που τον αριθμό αυτό τον ανεβάζουν περίπου στα 2/3 του συνολικού αριθμού τους, μιλώντας για περίπου 100 βουλευτές!

Το αστείο θα ήταν η Νέα Δημοκρατία να προσπαθεί να κάνει «μακιγιάζ» εκσυγχρονισμού στο κόμμα και να στηριχθεί στην ψήφο της αντιπολίτευσης!

Ερωτήματα προκαλούνται και για τα διαφωνούντα στελέχη, τους υπουργούς. Θα είναι δημοκρατικό ατόπημα να καταψηφίζουν υπουργοί νομοσχέδιο του υπουργικού συμβουλίου που στηρίζει και ο Πρωθυπουργός και ταυτόχρονα να παραμένουν στις θέσεις τους. Το είχε πει και τις προάλλες ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Και όλο αυτό το πιθανό «μπάχαλο» να γίνει λίγο πριν τις Ευρωεκλογές, ανατρέποντας βεβαίως κάθε προοδευτική εικόνα του κυβερνώντος κόμματος.

Ακόμα ένα πρόβλημα προέρχεται και από τον στενό σύμβουλο του πρωθυπουργού, Αλέξη Πατέλη που σύμφωνα με το ρεπορτάζ φέρεται να δήλωσε πως αν δεν έρθει το νομοσχέδιο για το γάμο ομοφύλων δεν σκοπεύει να παραμείνει στη θέση του.

Πρόκειται για ένα δύσκολο παζλ μεταξύ ακροδεξιάς και πιο «εκσυγχρονισμένων» με τον φόβο του Μεγάρου Μαξίμου οι προοδευτικοί ψήφοι να στραφούν προς κόμματα με πολύ πιο προοδευτικό προφίλ και μάλιστα όχι στα λόγια, αλλά στην πράξη...

documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: