30.11.23

Τα «μάσησε» ο Μαρινάκης...


Πίσω από το δάχτυλό του κρύβεται το Μαξίμου, μετά το «άδειασμα» του Κυριάκου Μητσοτάκη από τον επικεφαλής των Εργατικών Κιρ Στάρμερ ...για το θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα. 

Ερωτηθείς για τη σχετική συνάντηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στο Mega, δεν θέλησε να διαψεύσει τις προσδοκίες που είχε καλλιεργήσει η κυβέρνηση για πιθανή στήριξη του αρχηγού της αντιπολίτευσης στη Βρετανία, παρά το ξεκάθαρο «όχι» που ο ίδιος αποκάλυψε στη βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων πως είπε στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Έτσι απέφυγε να απαντήσει δύο φορές στο ξεκάθαρο ερώτημα τι απάντησε ο Κιρ Στάρμερ στη συνάντηση που είχαν με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

«Ούτως ή άλλως το θέμα είναι μεταξύ Ελλάδας και Βρετανικού Μουσείου» δικαιολογήθηκε. «Ετέθη στον αρχηγό της αντιπολίτευσης, τον κ. Στάρμερ. Εγώ δεν μπορώ να πω και θεσμικά τι είπε εφόσον δεν υπάρχει κάτι σε δικό του ανακοινωθέν. Ο Έλληνας πρωθυπουργός έθεσε με πλήρη σαφήνεια τις θέσεις μας, όπως τις είχε θέσει και την προηγούμενη ημέρα» είπε την πρώτη φορά.
«Εγώ αυτό που μπορώ να πω είναι τι είπαμε εμείς και τι κάνουμε ούτως ώστε να καταφέρουμε μια πάγια δική μας διεκδίκηση να έχει επιτυχή έκβαση» απάντησε τη δεύτερη φορά, κλείνοντας το θέμα.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι αν και δεν υπήρξε, όπως λέει ο Παύλος Μαρινάκης «ανακοινωθέν» από τον Κιρ Στάρμερ, ο αρχηγός των Εργατικών ήταν ξεκάθαρος κατά τη συζήτηση  στη βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων, στον απόηχο της ακύρωσης της συνάντησης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, από τον Βρετανό πρωθυπουργό.

«Δεν θα αλλάξουμε τον νόμο για τα Γλυπτά» αποκάλυψε συγκεκριμένα ο Κιρ Στάρμερ ότι είπε στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για το νόμο του 1963, σύμφωνα με τον οποίο απαγορεύεται η απομάκρυνση οποιουδήποτε αντικειμένου από το Βρετανικό Μουσείο...

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: