30.11.23

Πώς σχεδιάζει να «φύγει μπροστά» μετά τη διάσπαση...


Με μία συνεδρίαση που περισσότερο παρέπεμπε σε “άτυπη συζήτηση μεταξύ συντρόφων” και δεν είχε καμία σχέση με συνήθη κομματική δραστηριότητα, ...η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ δρομολόγησε χθες την οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος μετά την πρόσφατη διάσπαση.

Για σήμερα το απόγευμα έχει οριστεί συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ενώ στο ενδιάμεσο, δηλαδή χθες το βράδυ, ο Στέφανος Κασσελάκης έβγαλε τα στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας και τους βουλευτές… για ποτό. Κάτι που προτίθεται να κάνει συχνά προκειμένου να ενισχύσει το δέσιμο και το κλίμα “συντροφικότητας” μετά την θύελλα των τελευταίων δύο εβδομάδων.

Ειδικότερα: Ο κ. Κασσελάκης στην αρχή της συνεδρίασης της Π.Γ. χθες, της δεύτερης σε μέσα σε μία εβδομάδα, επισήμανε ότι προτιμάει μία ανοικτή συζήτηση "ενός άτυπου πολιτικού κέντρου”, δεδομένου ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχει προσωπικές συναντήσεις με τα μέλη του οργάνου για τις χρεώσεις που θα αναλάβουν.

Ευθύς εξαρχής δε, ξεκαθάρισε ότι το συνέδριο “θα γίνει στην ώρα του” δηλαδή στα τέλη Φεβρουαρίου, παρά τις εισηγήσεις στελεχών, όπως της Θεοδώρας Τζάκρη, να μετατεθεί μετά τις ευρωεκλογές.

Ζήτησε επίσης να δρομολογηθούν τα 13 Περιφερειακά Συνέδρια του κόμματος, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι το πρώτο εξετάζεται για τα μέσα Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με την άτυπη εισήγηση του κ. Κασσελάκη, θα τρέξει σύντομα η διπλή καμπάνια του κόμματος για τη στέγαση και την ακρίβεια, ενώ δρομολογείται η κατάθεση προτάσεων νόμου (αρχής γενομένης από την Υγεία) ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ εκτός από αντιπολίτευση να εμφανίζει πειστική πρόταση για τα μείζονα θέματα.

Οργανώνονται επιπλέον περιοδείες ανά τη χώρα, ιδιαίτερα σε περιοχές που έχασαν στελέχη λόγω της διάσπασης. Για παράδειγμα, η εκπρόσωπος του κόμματος Δώρα Αυγέρη και το μέλος της Π.Γ. (και πρώην υφυπουργός Άμυνας) Πάνος Ρήγας θα επισκεφτούν την Ξάνθη και τη Ροδόπη, δεδομένου ότι και οι δύο Μουσουλμάνοι βουλευτές εντάχθηκαν στην υπό σύσταση νέα Κ.Ο. των “11” που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως σημειώσαμε, το απόγευμα θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον κ. Κασσελάκη, προκειμένου να οργανωθεί η δράση στη Βουλή εν όψει και της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό.

Αναφορικά με την δυσαρέσκεια που προκάλεσε σε στελέχη το γεγονός ότι ο κ. Κασσελάκης βγήκε από τη συνεδρίαση ενώ μιλούσε ο Διονύσης Τεμπονέρας, στελέχη που μετείχαν στη συνεδρίαση σημειώνουν πως ο πρόεδρος είχε ενημερώσει από την αρχή ότι θα αποχωρούσε νωρίτερα λόγω υποχρέωσης που είχε.

Παρά ταύτα, τα ενοχλημένα στελέχη παρατηρούν ότι “θα μπορούσε να περιμένει να ολοκληρώσει την παρέμβασή του ο κ.Τεμπονέρας”. Στην αναχώρηση του προέδρου απέδωσαν την μη παρέμβασή τους άλλα στελέχη, όπως ο Γιάννης Ραγκούσης.

«Πότε μπορείτε να συνεδριάζετε;»

Σε μία πρώτη προσπάθεια να μπει η οργανωμένη βάση στο “παιχνίδι” της συμμετοχής και της δράσης, διενεργείται από χθες έρευνα μέσω της πλατφόρμας syriza.gr η οποία απευθύνεται μόνο στα μέλη.
Για πρώτη φορά, μεταξύ άλλων, ζητείται η γνώμη τους για τις ώρες και τις ημέρες που πρέπει να γίνονται οι συνεδριάσεις, δια ζώσης ή διαδικτυακά, με γνώμονα τις επαγγελματικές και άλλες υποχρεώσεις τους.

Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω πλατφόρμα οργανώθηκε και λειτούργησε επί Αλέξη Τσίπρα με την ευθύνη του Λευτέρη Κρέτσου, ωστόσο πέρασε στην αδράνεια καθώς δεν είχε τη στήριξη του “όλου ΣΥΡΙΖΑ”.

Ο νέος πρόεδρος την αναδεικνύει ως βασικό εργαλείο δράσης, με προσθήκη θεματικών ενημερώσεων και γκάλοπ, αλλά και “δημοψηφισμάτων” για σημαντικά θέματα πολιτικής γραμμής...

Μαρίνα Μάνη

euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: