30.11.23

Χρειάζεται προοδευτικό υπόδειγμα πολιτικής...


Μπορεί στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής να επιμένουν στην ανάγκη ισχυρού Κοινωνικού Κράτους και σε αυτό το πλαίσιο να επιμένουν πολύ ...στην αναγέννηση του ΕΣΥ, με τον ίδιο τον Νίκο Ανδρουλάκη να επισκέπτεται χθες το Βενιζέλειο Νοσοκομείο και να λαμβάνει μέρος σε ειδική εκδήλωση του κόμματός του το απόγευμα για την αναγέννηση του ΕΣΥ στο Ηράκλειο της Κρήτης, δεν λησμονούν όμως ότι κομβικό ζήτημα για κάθε χώρα, σε κάθε συγκυρία, είναι η Οικονομία.

Σε αυτό το πλαίσιο, και παρατηρώντας το συνεχές των κρίσεων που βίωσε η χώρα μας τα τελευταία 15 χρόνια, το οποίο και έχει αφήσει βαθύ το αποτύπωμά του στην ελληνική κοινωνία και οικονομία, ο Νίκος Ανδρουλάκης, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου με άρθρο του στην ειδική έκδοση του Euro2day και των New York Times. Επικαλούμενος στοιχεία της Eurostat, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής απέδειξε ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική ευρωπαϊκή οικονομία στην οποία ο πληθυσμός έχει χάσει τόσο μεγάλη αγοραστική δύναμη από το 2000 και ειδικότερα πως οι Έλληνες πολίτες έκλεισαν το 2022 με αγοραστική δύναμη κατά 18,2% χαμηλότερη σε σχέση με το 2000. Αντίστοιχα στοιχεία παρουσίασε για τη μείωση των πραγματικών μισθών, το ποσοστό επιβάρυνσης των νοικοκυριών για στέγαση, τις τιμές στα είδη διατροφής κ.ο.κ., για να τονίσει ότι σε αυτό το πλαίσιο η επενδυτική βαθμίδα δεν μπορεί να είναι παρά το μέσο για την επίτευξη του πραγματικού εθνικού στόχου, τον οποίο περιέγραψε ως μία ανθεκτική και συνεκτική κοινωνία, της δίκαιης ανάπτυξης, της ευημερίας και της προόδου για όλους τους πολίτες, όχι τους αρεστούς.

Στο ίδιο άρθρο του, ο Νίκος Ανδρουλάκης θέτει ως σκοπό την αναδιανομή του πλούτου και του εισοδήματος με φορολογική δικαιοσύνη και την παροχή ενισχυμένων και αξιόπιστων υπηρεσιών Παιδείας, Υγείας, Ασφάλειας και Μεταφορών. «Εάν οι αναπτυξιακές προσπάθειες δεν καταλήξουν στην οικοδόμηση ενός ισχυρού κοινωνικού κράτους και την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος τότε ούτε η οικονομία, πολύ περισσότερο η κοινωνία μας, δεν θα αποκτήσουν την αναγκαία ανθεκτικότητα στις δεκαετίες που έρχονται», σημείωσε, περιγράφοντας ως εθνική αναγκαιότητα να διασφαλιστεί ότι δεν θα έχουμε ποτέ ξανά ‘χαμένες δεκαετίες’. «Για να το πετύχουμε όμως, χρειάζεται ένα άλλο -προοδευτικό- υπόδειγμα πολιτικής που όχι μόνο θα καλύψει το χαμένο έδαφος αλλά θα επιταχύνει τα άλματα που χρειάζεται να πραγματοποιήσουμε προς ένα μέλλον ασφάλειας, προοπτικής και δικαιοσύνης», έγραψε.

Στο ίδιο μήκος κύματος, μιλώντας στο ΟΡΕΝ, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Θανάσης Γλαβίνας, εξήγησε γιατί η κυβέρνηση δεν θα πιάσει την φοροδιαφυγή, με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που φέρνει στη Βουλή. «Καλλιεργεί μία κουλτούρα φοροαποφυγής ενώ η προσπάθεια πρέπει είναι προς την αντίθετη κατεύθυνση. Και ως προς τα μαχητά, ποιος θα δεχθεί να μπει στον έλεγχο;», είπε, καταλήγοντας ότι «κάθε οριζόντιο μέτρο δημιουργεί πάντα αδικίες και είναι προς τη λάθος κατεύθυνση»...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: