29.11.23

Δεν το πίστευε...


Δεν πίστευε στα αυτιά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης το βράδυ της Δευτέρας, μόλις ενημερώθηκε από τη στενή του συνεργάτιδα... κ. Μπούρα πως ο Βρετανός πρωθυπουργός ακύρωσε τη συνάντησή τους. Ο κ. Μητσοτάκης ολοκλήρωσε τη συνάντησή του με τον επικεφαλής των Εργατικών κ. Στάρμερ και αμέσως συγκάλεσε σύσκεψη με τους στενούς του συνεργάτες που ήταν στο Λονδίνο. Παρόντες ο ΥΠΕΞ Γιώργος Γεραπετρίτης, η κ. Μπούρα, η σύμβουλός του Αριστοτελία Πελώνη, ο γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Ν.Δ. Τάσος Χατζηβασιλείου, ο αν. διευθυντής του γραφείου Τύπου Χρήστος Ζωγράφος και ο διευθυντής επί των οικονομικών Αλέξης Πατέλης. Η απόφαση για άμεση απάντηση ήταν του ίδιου του πρωθυπουργού, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα εκνευρισμένος από την αδιανόητη κίνηση του ομολόγου του. Ετσι συντάχθηκε η γραπτή δήλωση που διανεμήθηκε άμεσα.

Ο λόγος της ακύρωσης
Πρέπει να σας πω ότι η κ. Μπούρα έμεινε άναυδη όταν δέχθηκε το τηλεφώνημα από τον Βρετανό πρέσβη στην Αθήνα Μάθιου Λοτζ, που την ενημέρωσε για την ακύρωση. Η στενή συνεργάτις του πρωθυπουργού ρώτησε ποιος είναι ο λόγος, με την απάντηση που έλαβε να είναι πως υπάρχει… αλλαγή στο πρόγραμμα του Βρετανού.

Αντανακλαστικά
Η απρεπής στάση του Ρίσι Σούνακ προκάλεσε τσουνάμι αντιδράσεων, ακόμη και στη Μεγ. Βρετανία. Και φυσικά στην Ελλάδα. Ο χειμαζόμενος ΣΥΡΙΖΑ έδειξε γρήγορα και σωστά αντανακλαστικά, με τον Κασσελάκη να βγάζει αμέσως ανακοίνωση, η οποία παρά τις λεκτικές υπερβολές, ήταν άμεση και σωστή, καταγγέλλοντας τη στάση του Βρετανού πρωθυπουργού. Αντίθετα, το ΠΑΣΟΚ άργησε να πάρει είδηση το θέμα, δείχνοντας για μία ακόμη φορά αργά αντανακλαστικά και χάνοντας από τον ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη μάχη...

Θεωρείο

Η Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: