29.11.23

Κλυδωνισμοί χωρίς τέλος...


Νέα συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έχει οριστεί για σήμερα το μεσημέρι, στον απόηχο των τελευταίων εξελίξεων και στη ...συγκρότηση της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας που σχηματίστηκε ήδη από τα στελέχη που αποχώρησαν από το κόμμα.

Τη συνεδρίαση την είχε προαναγγείλει ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης, εκτιμώντας ότι είναι το όργανο που θα έχει τον ρόλο του πολιτικού κέντρου του κόμματος και στο οποίο θα ακούγονται απόψεις και θα λαμβάνονται αποφάσεις για τη γραμμή που θα ακολουθήσει η αξιωματική αντιπολίτευση. Υπενθυμίζεται ότι στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκέμβρη θα συνεδριάσει εκ νέου η Κεντρική Επιτροπή προκειμένου να δρομολογήσει το επικείμενο συνέδριο που έχει προγραμματιστεί για τον Φεβρουάριο.

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας θα συνεχιστεί εν μέσω μετασεισμών, καθώς δεν περνάει μέρα που να μη φτάνουν στα δημοσιογραφικά γραφεία ανακοινώσεις νέων αποχωρήσεων, είτε μεμονωμένων στελεχών είτε μελών από οργανώσεις ανά την επικράτεια. Στον αντίποδα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -και προκειμένου να αντιστρέψει το κλίμα- προωθεί νέες συνεργασίες.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η συνάντηση που είχε με τον Νίκο Κοτζιά, υπουργό Εξωτερικών για ένα διάστημα στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο και έφαγε σε γνωστή ταβέρνα στον Πειραιά. Πριν από λίγες μέρες εξάλλου ο κ. Κασσελάκης είχε κάνει δεκτή την πρόταση του κ. Κοτζιά για έναρξη διαλόγου μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του φορέα «Πράττω» του οποίου ηγείται ο πρώην υπουργός.

Το ίδιο βράδυ ο κ. Κασσελάκης βρέθηκε για ένα χαλαρό ποτό στου Ψυρρή με τη νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και τον νέο γραμματέα της, μετά την αποχώρηση 32 στελεχών το Σάββατο. Χθες το μεσημέρι ο κ. Κασσελάκης μίλησε στο επιχειρηματικό συνέδριο της «Ναυτεμπορικής» για την Ελλάδα του μέλλοντος. «Για να αναβαθμιστεί η Ελλάδα χρειάζεται πολιτικές με τον άνθρωπο στο επίκεντρο, προοδευτική κυβέρνηση και κοινωνικό κράτος», υπογράμμισε στην ομιλία του, ενώ αναφέρθηκε και στους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, που όπως τόνισε τους παίρνουν οι μεγάλες επιχειρήσεις.

«Ο ίδιος ο υπουργός έκανε την παραδοχή ότι το Ταμείο Ανάκαμψης είναι για τις μεγάλες επιχειρήσεις, επειδή έχουν καλύτερη πρόσβαση στις τράπεζες. Δηλαδή αντί να λύσουμε το πρόβλημα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τι κάνουμε; Μεγαλώνουμε τη διάκριση μεταξύ μικρομεσαίων και μεγάλων. Αυτός δεν είναι τρόπος να αναβαθμίσεις την Ελλάδα» σημείωσε. Επιπλέον επιτέθηκε στην κυβέρνηση για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, τονίζοντας πως πρόκειται για «ανήκουστο οριζόντιο μέτρο, χωρίς κριτήρια και άδικο»...

Δημήτρης Τερζής

Η Εφημερίδα των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια: