29.11.23

Ειρωνείες Βορίδη...


Η εμμονή της κυβέρνησης με τη φοροεπιδρομή στους ελεύθερους επαγγελματίες έδωσε τη θέση της στις ειρωνείες και σε μια... αμοραλιστική πολιτική αντιμετώπιση.

Τη σκυτάλη της ειρωνείας κατά των ελεύθερων επαγγελματιών παρέλαβε ο Μάκης Βορίδης ο οποίος με ελαφρώς ειρωνικό χαμόγελο υποστήριξε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι το τεκμαρτό εισόδημα που προβλέπεται στο νομοσχέδιο είναι εθελοντικό και οι ελεύθεροι επαγγελματίες οικειοθελώς να πληρώνουν τους αυξημένους φόρους.

Ο υπουργός Επικρατείας κάνοντας άλματα λογικής και εμφανιζόμενος περιπαικτικός απέναντι στους ελεύθερους επαγγελματίες χαρακτήρισε «εθελοντικό» το τεκμήριο καθώς όπως υποστήριξε όποιοι δεν συμφωνούν θα «πατήσουν το κουμπί του ελέγχου» και θα δώσουν εξουσιοδότηση για πλήρη έλεγχο και σε βάθος όλων των οικονομικών και περιουσιακών στοιχείων τους σε βάθος 5ετίας.

«Αφού είσαι ακέραιος και έντιμος φορολογούμενος δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα» από τον 5ετή έλεγχο ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας υποστηρίζοντας παράλληλα ότι η ΝΔ το είχε πει και προεκλογικά ότι θα έκανε αλλαγές στη φορολογία των ελεύθερων επαγγελματιών καθώς μιλούσε στο πρόγραμμά της για «φορολογική συμμόρφωση».

Η φορολογική συμμόρφωση είναι οικειοθελής αφού το τεκμαρτό είναι εθελοντικό, συνέχισε τις ειρωνείες ο Μάκης Βορίδης και προβλέποντας ότι τελικά η συντριπτική πλειοψηφία των ελεύθερων επαγγελματιών θα αποδεχθεί το τεκμαρτό και δεν θα επιλέξει τον έλεγχο σε βάθος 5ετίας...

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: