29.11.23

Ειρωνείες Μπέου ...


...κατά όσων αντιδρούν για τα ζώα στις φάτνες του Βόλου...
Ο Κτηνιατρικός Σύλλογος Βόλου προειδοποιεί ότι θα ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση, ενώ ο δήμος Βόλου μιλάει για αντιδράσεις «περίεργων τύπων», «μιζέρια» και «αρνητισμό».
Για δεύτερη χρονιά φέτος ο δήμος Βόλου έβαλε αληθινά ζώα, συγκεκριμένα πρόβατα και πόνυ, στις δύο χριστουγεννιάτικες φάτνες που έστησε στην πλατεία Αγίου Νικολάου, με το επιχείρημα ότι έτσι προσπαθεί «να φέρει τον κόσμο πιο κοντά στο πνεύμα και την εορταστική ατμόσφαιρα των ημερών και να μοιράσει χαρά στους μικρούς μας φίλους»...

Η κίνηση αυτή έχει προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις σε φιλοζωικές ομάδες και στην κοινότητα των κτηνιάτρων, που καταγγέλλουν την εκμετάλλευση και τη βάναυση μεταχείριση ζώων, ενώ ξεκαθαρίζουν ότι σκοπεύουν να κινηθούν νομικά.


«Εμείς θεωρούμε ότι υφίσταται περιστατικό παθητικής κακοποίησης των ζώων, άρα μιλάμε για κακούργημα και πρέπει να κινηθούν αυτεπάγγελτα οι αρμόδιες αρχές», ανέφερε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Κτηνιατρικού Συλλόγου Βόλου, Παύλος Σταματόπουλος.

Όπως εξήγησε, παθητική κακοποίηση είναι, μεταξύ άλλων, όταν υποβάλλεις ένα ζώο σε έντονο στρες, όπως η συχνή επαφή με κόσμο ή δυνατούς θορύβους όπως τα αυτοκίνητα.



«Εδώ αφορά την ψυχολογία των ζώων που διαβούν σε ένα περιβάλλον, που δεν προσομοιάζει το φυσικό τους. Έρχονται καθημερινά σε επαφή με πολύ κόσμο. Θεωρούμε ότι συνίσταται κακούργημα με βάση το νόμο. Και ήδη η διαδικασία θα πρέπει να κινηθεί αυτεπάγγελτα. Οπότε εμείς ζητάμε να εφαρμοστεί ο νόμος και σκοπεύουμε να καταθέσουμε καταγγελία κατά του δήμου στις εισαγγελικές αρχές», επισήμανε.

Απ' τη μεριά του ο δήμος Βόλου, με μια ανακοίνωση στο γνωστό απαξιωτικό ύφος του Αχιλλέα Μπέου, κάνει λόγο για «αντιδράσεις διάφορων περίεργων τύπων», που καθώς έρχονται άγιες ημέρες «ας μεταθέσουν χρονικά την μιζέρια και τον αρνητισμό τους». Χαρακτηρίζει «ανυπόστατους ισχυρισμούς περί δήθεν κακοποίησης των ζώων», διερωτώμενος ειρωνικά: «Έχουν μήπως καλύτερες συνθήκες στους σταύλους ή στις στάνες που διαβιούν;». Σύμφωνα με τον δήμο Βόλου μάλιστα τα ζώα φροντίζονται τρεις φορές την ημέρα με φαγητό, νερό και καθαριότητα, ενώ παράλληλα επιτηρούνται από κτηνίατρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: