2.11.23

Κρατικοδίαιτοι καναλάρχες...


Με έκτακτη και κατ’ εξαίρεση απόφασή της η κυβέρνηση Μητσοτάκη απάλλαξε τα επτά πανελλαδικής εμβέλειας κανάλια, όλα ιδιοκτησίας πάμπλουτων εφοπλιστικών οικογενειών, από την υποχρέωση πληρωμής των εισφορών τους! Έτσι ο ελληνικός λαός θα επιβαρυνθεί με το κόστος των... 6,8 εκατ. ευρώ που χρωστούν οι προστάτες της αυταρχικής εξουσίας. 

Και είπαν ότι αυτό γίνεται «για την προστασία των εργαζομένων που απασχολούνται σε αυτές, εξαιτίας της οικονομικής διαταραχής που προκλήθηκε από τη ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας (!) και τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από την Ε.Ε. και τους διεθνείς εταίρους, καθώς και από τα αντίμετρα που ελήφθησαν». Τα άλλα, εκατοντάδες ΜΜΕ και οι εργαζόμενοι σε αυτά, ας πάνε να πνιγούνε.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, η κυβέρνηση, αρνούμενη να δώσει τα στοιχεία της λίστας Πέτσα για τα κριτήρια και τις χρηματοδοτήσεις των ΜΜΕ με τη δικαιολογία ότι είναι απόρρητα (!), παραπέμφθηκε από το Vouliwatch στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με την υπογράμμιση πως «το δικαίωμά μας για πρόσβαση στη δημόσια πληροφορία και η υποχρέωση της Διοίκησης για διαφανή τρόπο λήψης αποφάσεων είναι υψίστης σημασίας στις σύγχρονες Δημοκρατίες», αλλά και ότι «η επιμονή μας προκύπτει από την πεποίθηση ότι αυτά τα ζητήματα αποτελούν δημοκρατικά βαρόμετρα σε ένα Κράτος Δικαίου και δεν μπορούν να χάνονται στη λήθη της επικαιρότητας ούτε η Διοίκηση να στοιχηματίζει στην κόπωση ή την εξάντληση της Κοινωνίας των Πολιτών».

Λεφτά υπάρχουν για τους Βαρδινογιάννηδες, τους Μαρινάκηδες, τον Κυριακού και τους Αλαφούζους. Λεφτά για γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό και ασθενοφόρα δεν υπάρχουν. Υπάρχει, όμως, το αγαπημένο της φαμίλιας αμερικανικό fund CVC που έχει εξαγοράσει όλες σχεδόν τις ιδιωτικές μονάδες Υγείας και χρειάζεται πολλούς πελάτες.

Μπορεί οι μεγάλες αλυσίδες λιανικής να βλέπουν τα κέρδη τους να απογειώνονται παρά τη μείωση του τζίρου (!), αλλά κάθε σκέψη για έλεγχο της αισχροκέρδειας απαγορεύεται. Άλλωστε, τα μεγαλύτερα φορολογικά έσοδα της κυβέρνησης προέρχονται από τον υψηλό ΦΠΑ στα τρόφιμα, τη στιγμή που άλλες χώρες για να αντιμετωπίσουν τον «πληθωρισμό της απληστίας» περιορίζουν ή και μηδενίζουν τον ΦΠΑ σε αυτά. Εδώ τους ίδιους έμμεσους φόρους πληρώνουν οι φτωχοί, τους ίδιους και οι πλούσιοι. Ισότητα α λα Μητσοτάκη!...

Δημήτρης Χρήστου

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: