27.11.23

Κοτζιάς: Ανάγκη για ένα μέτωπο της Αριστεράς...


...απέναντι στη διαπλοκή, την ολιγαρχία και τη Δεξιά...
Την ανάγκη για ενότητα της Αριστεράς απέναντι σ’ ένα σύστημα διαπλοκής, ολιγαρχίας και της Νέας Δημοκρατίας, προέκρινε μιλώντας στο ρ/σ «στο Κόκκινο» και την Κατερίνα Ακριβοπούλου, ο Νίκος Κοτζιάς εν μέσω καταιγιστικών εξελίξεων στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και συνεχών αποχωρήσεων απ' το κόμμα.


Ο στόχος είναι... να υπάρχει ένας διάλογος με τον ΣΥΡΙΖΑ και σε δεύτερο επίπεδο να υπάρξει συνεργασία για να δημιουργηθεί ένα μεγάλο μέτωπο, είπε ο επικεφαλής της Κίνησης «Πράττω» με αφορμή τη θετική ανταπόκριση του Στέφανου Κασσελάκη στο κάλεσμα για διάλογο και συνεργασία με το «Πράττω».

Απαντώντας στις αιτιάσεις για τον όρο πατριωτική Αριστερά, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών σημείωσε μεταξύ άλλων: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει να κάνει μπίζνες, είναι ο μικρός εταίρος των μεγάλων τουρκικών επιχειρήσεων. Συνεπώς δεν υπάρχουν δεξιά και αριστερά εθνικά θέματα. Υπάρχουν δεξιές και αριστερές απαντήσεις. Και όταν η Αριστερά εγκαταλείπει τα εθνικά θέματα, επειδή θεωρεί το ερώτημα δεξιό, τότε οι απαντήσεις που θα κυριαρχήσουν είναι δεξιές κα ακροδεξιές».

Την περασμένη Παρασκευή ο Στ. Κασσελάκης με επιστολή του απάντησε στην πρόσκληση του Νίκου Κοτζιά, δηλώνοντας «ανοιχτός στον διάλογο και τη συνεργασία». Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων, ο «ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ στηρίζει και προωθεί τον ανοιχτό διάλογο και τη συνεργασία με όλες τις δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και δέσμευσης απέναντι στην κοινωνία».

Λίγες ημέρες μετά τις εκλογές του Ιουνίου, το ΠΡΑΤΤΩ είχε ανακοινώσει μεταξύ άλλων πως η Ελλάδα «έχει ανάγκη από μια πατριωτική Αριστερά που να μη φοβάται τις αλλαγές», ενώ τον περασμένο Αύγουστο προχώρησε σε μία ακόμη ανακοίνωση/πρόταση, προερχόμενη από την «ανάγκη κοινών δράσεων και διαλόγου μπροστά στις εξελίξεις», η οποία απευθυνόταν προς όλες τις αριστερές, δημοκρατικές και οικολογικές δυνάμεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: