1.11.23

Η Ζωή που πιάστηκε στον ύπνο...


...η Νίνα, η Ρένα και η Νίκη...

Αυτό με τη Ζωή την Κωνσταντοπούλου άμα σας πω ότι δεν το περίμενα, θα σας πω ψέματα. Υποθέτω δε ότι όλοι το περιμέναμε κάπως και κάποια στιγμή.

Ότι δηλαδή το κόμμα της δύσκολα θα... παραμείνει συμπαγές και πως αργά ή γρήγορα θα γίνει φύλλο και φτερό.

Μα, πήγε η αθεόφοβη και έβαλε στα ψηφοδέλτια μάνα και γιο; Έχοντας εκ των προτέρων την άποψη, όπως ομολογεί τώρα, ότι δεν… κάνουν για βουλευτές;

Προφανώς τα ήξεραν και κείνοι ότι η Ζωή έχει αυτή την άποψη και φρόντισαν να την αφήσουν σύξυλη… αποπλέοντας ελεύθεροι από την Πλεύση Ελευθερίας.

Το δε «χτύπημα» που έκανε χθες η Παπαϊωάννου – μητέρα του Χουρδάκη – ήταν μελετημένο.

Κυριολεκτικά έπιασε τη Ζωή στον… ύπνο. Όχι μεταφορικά, αλλά κυριολεκτικά. Βλέπετε, ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή της το… πρωί. Την ώρα δηλαδή που η πρόεδρος του κόμματος κοιμόταν – είναι γνωστό αυτό το βιολογικό ρολόι της Ζωής από τότε που ήταν πρόεδρος της Βουλής (οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες μπορούν στο σημείο αυτό να φτύσουν ελεύθερα τον κόρφο τους).

Μέχρι να ξυπνήσει, να ενημερωθεί και να αποφασίσει πώς θα αντιδράσει, είχε πάει απόγευμα. Τότε ήταν που εμφανίστηκε στη Βουλή κραδαίνοντας, μέσα σε έξαλλα νεύρα, το… συμφωνητικό (και όχι απλή υπεύθυνη δήλωση, παρακαλώ) που είχε υπογράψει η αποχωρήσασα πλέον, βουλευτής. Ένα συμφωνητικό που λέει ότι θα παραχωρήσει την έδρας στο κόμμα, όταν τεθεί θέμα. Αλλά αν ήταν έτσι εύκολο θα το κάνανε κι άλλοι…

Από τα παθήματα της Ζωής θα σας πάω σε άλλα περίεργα περιστατικά από τη Βουλή.

Στα οποία κατά σύμπτωση πρωταγωνιστούν γυναίκες βουλευτές.

Παρακολουθούσα τη συζήτηση για το μεταναστευτικό – ενημέρωση από Καιρίδη- που γινόταν στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Παίρνει λοιπόν που λέτε το λόγο η Νίνα Κασιμάτη του ΣΥΡΙΖΑ και αρχίζει τον… εξάψαλμο στην Τουρκία. Με μία ρητορική που θύμισε, μη σας πω μέχρι και τον Σαμαρά! Ότι δεν μπορούμε να συνομιλούμε με την Τουρκία, που έχει το casus belli, που είναι αναθεωρητική δύναμη, που είναι έτσι, που είναι αλλιώς. Μόνο, «πειρατή» δεν είπε την Τουρκία, χαρακτηρισμό που έχει χρησιμοποιήσει ο Σαμαράς.

Πιάνει το θέμα στον αέρα η έμπειρη Ντόρα Μπακογιάννη και αμέσως λέει κάτι σαν «ξέρετε αλλιώς τα έλεγε ο Τσίπρας, άλλη ήταν η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ πάντα, ότι είμαστε υπέρ του διαλόγου» και τέτοια. Και επιπλέον καλεί την Ρένα Δούρου, που είναι αρμόδια τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ να διευκρινίσει τι γίνεται.

Καταλαβαίνει η Νίνα ότι μπορεί να γίνει παρεξήγηση κι έδωσε αμέσως την «εξήγηση», υποστηρίζοντας ότι παρερμηνεύτηκαν τα όσα είπε.

Η Ρένα όμως που κατάλαβε τι έγινε, αλλά δεν ήθελε να δώσει συνέχεια, ξεκίνησε τη δική της παρέμβαση με τη φράση «ξεπερνάω την ομιλία της Νίνας Κασιμάτη…». Τι να πει άλλωστε; Τόσα θέματα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, να προσθέσει άλλο ένα;

Η Νίκη φέρνει γκρίνια

Προβλήματα ή «θεματάκια» δεν έχουν μόνο τα κόμματα της αντιπολίτευσης, μικρά ή μεγάλα, με καρδούλες ή εσωκομματικά.

Έχει και η κυβέρνηση.

Για παράδειγμα, αυτό το νομοσχέδιο που φέρνει η Νίκη Κεραμέως στη Βουλή, προκαλεί γκρίνιες στις κομματικές τάξεις της ΝΔ.

Βλέπετε, εισάγονται «φίλτρα» στις επιλογές των διοικήσεων δημοσίων οργανισμών. Δεν είναι και η επιτομή της αξιοκρατίας, μη λέμε και υπερβολές, αλλά όσο να ’ναι κάποια κριτήρια μπαίνουν από κείνο το χάλι με τους διορισμούς κάθε κομματικού τεμπελχανά.

Ακόμα κι αυτό όμως προκαλεί δυσφορία στους γαλάζιους βουλευτές που είχαν μάθει αλλιώς. Αν μάλιστα το νέο σύστημα δεν ήταν κατευθείαν οδηγία από το Μαξίμου και δεν έσπευσε ο ίδιος ο Μητσοτάκης να το εκθειάσει στη Βουλή, η Νίκη θα δεινοπαθούσε από την γκρίνια των κυβερνητικών βουλευτών.

Μία γκρίνια που πάντως μπορεί να εκδηλωθεί κι αργότερα, με διάφορες αφορμές...

Κάλχας

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: