3.4.23

Θα τολμήσει ο Μητσοτάκης να πάει σε debate;...


Άγνωστο παραμένει το ενδεχόμενο του εάν και κατά πόσο θα διεξαχθεί τηλεμαχία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών ενόψει των εθνικών εκλογών της 21ης Μαΐου καθώς όλα θα εξαρτηθούν από τις προθέσεις του πρωθυπουργού. 

Εάν διαπιστώνει πως προηγείται σταθερά στις δημοσκοπήσεις θα επιλέξει να το αποφύγει προκειμένου να μην υποπέσει σε κάποιο λάθος που... θα μπορούσε να μειώσει ακόμη περισσότερο τη διαφορά που χωρίζει τη Νέα Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Εάν από την άλλη η δημοσκοπική ψαλίδα κλείσει ακόμη περισσότερο, τότε θα γίνουν δεύτερες σκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η Κουμουνδούρου πάντως αναμένεται να πιέσει ακόμη περισσότερο το προσεχές διάστημα τον κ. Μητσοτάκη να προσέλθει σε ένα debate με τον Αλέξη Τσίπρα και τους υπόλοιπους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων ή εάν το επιθυμεί ο πρωθυπουργός, σε ένα man to man με τους δυο τους. 

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ανήμερα της Πρωταπριλιάς ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης αστειευόμενος ένεκα της ημέρας, δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό όπου βρέθηκε καλεσμένος, πως «ο κ. Μητσοτάκης αποδέχθηκε την πρόσκληση για debate από τον Αλέξη Τσίπρα, απλώς δεν ξέρουμε ακόμη ποιο κανάλι θα διεκδικήσει την κάλυψη. Καλό είναι αυτό, γιατί θα πρέπει να γίνει ένας διάλογος ενώπιον του ελληνικού λαού για τα προβλήματα του τόπου».

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι στα τέλη Φεβρουαρίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο διεξαγωγής μιας τηλεμαχίας. Όπως είχε πει χαρακτηριστικά, «κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ένα από τα ζητούμενα είναι και η τηλεμαχία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών όλων των κομμάτων και ενδεχομένως μεταξύ των δύο κομμάτων που προηγούνται. Αυτό γινόταν και στις προηγούμενες προεκλογικές αναμετρήσεις (σ.σ. αν και στην αναμέτρηση του Ιουλίου 2019 δεν συνέβη). 

Θα υπάρχουν διαβουλεύσεις και συζητήσεις και όταν ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος θα μπορούμε να τα δούμε αυτά ακόμη πιο συγκεκριμένα». Λίγα εικοσιτετράωρα αργότερα όμως συνέβη η σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών που επηρέασε δραστικά τις πολιτικές εξελίξεις, πήγε πιο πίσω τις εκλογές που προγραμματίζονταν για τις 9 Απριλίου και έκανε το Μέγαρο Μαξίμου πιο φειδωλό σε τέτοιου είδους δηλώσεις.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής από την πλευρά του όχι απλώς δεν έχει αντίρρηση στη διεξαγωγή μιας τηλεμαχίας, αλλά αντιθέτως την επιδιώκει κιόλας. Άλλωστε το κόμμα είχε πραγματοποιήσει αντίστοιχες συζητήσεις ακόμη και στο πλαίσιο των εσωκομματικών διεργασιών του. Έτσι, είδαμε debate τόσο κατά την ίδρυση του νέου φορέα το 2017 όσο και στις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές του Δεκεμβρίου 2021 μεταξύ των υποψηφίων προέδρων του κινήματος.

Θετικοί στην τηλεοπτική συζήτηση με τους πολιτικούς αρχηγούς είναι και οι αρχηγοί όλων των υπόλοιπων κοινοβουλευτικών κομμάτων, ήτοι ο Δημήτρης Κουτσούμπας από το ΚΚΕ, ο Κυριάκος Βελόπουλος από την Ελληνική Λύση και ο Γιάννης Βαρουφάκης από το ΜέΡΑ25...

Γεώργιος Σαρρής

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: