25.4.23

«Πρόεδρε, κόψε τον βήχα στον Γιάνη»!...


Όσο ο Γιάνης Βαρουφάκης ξεδιπλώνει σενάρια σύγκρουσης με τις Βρυξέλλες, «λουκέτου» στις τράπεζες και σχεδίου εναλλακτικών πληρωμών μέσω του... «Δήμητρα», τόσο διάφοροι «πρόθυμοι» στήνουν αφηγήματα που είτε συνδέουν τον ΣΥΡΙΖΑ και την «προοδευτική διακυβέρνηση» με ενδεχόμενο κρίσης τύπου 2015, είτε... αποφαίνονται ότι η «προοδευτική διακυβέρνηση» τινάζεται στον αέρα. 

Είτε έτσι είτε αλλιώς, στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν αρχίσει να φοβούνται ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης κάνει μεγάλο κακό στην Κουμουνδούρου. 

Για τον λόγο αυτό, ο Neo πληροφορείται ότι ο Αλέξης Τσίπρας δέχεται πλέον βροχηδόν εισηγήσεις να κρατήσει αποστάσεις από τον επικεφαλής του ΜέΡΑ25 –ακόμη και να αποδοκιμάσει δημόσια τον ίδιο και τα λεγόμενά του, ώστε να μην υπάρξει «υποψία» επανάληψης του ταραγμένου πρώτου εξαμήνου του 2015. 

Βεβαίως, αν το κάνει αυτό, τότε θα υπονομεύσει το σενάριο της «προοδευτικής διακυβέρνησης» -αλλά αρκετοί πιστεύουν ότι το πολιτικό κόστος τού να πιστεύει ο κόσμος ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25 θα συνεργαστούν, μπορεί να αποδειχθεί πολύ μεγαλύτερο για τον ΣΥΡΙΖΑ...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: