3.4.23

Οι "ηλίθιοι"...



Έχουν βγει κάποιοι του ακροκεντρώου σύμπαντος και βρίζουν τον κόσμο που συγκεντρώθηκε στη Θεσσαλονίκη κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού αποκαλώντας τον «ηλίθιο». Γιατί ως γνωστόν, γι αυτούς τους γνήσιους οπαδούς του φιλελευθερισμού, αν αποκαλέσουν τον άλλον «ηλίθιο» ή «φασίστα» είναι αναφαίρετο δικαίωμα έκφρασης, αν ο άλλος τους αντιγυρίσει «ρε σάλτα και...» είναι αντιδημοκράτης, φασίστας, κασιδιάρης, μαδούρος... 
Στο προκείμενο τώρα, οι «ηλίθιοι» είδαν ένα νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει δημιουργία ρυμθιστικής αρχής για το νερό, όπου πάντα- μα πάντα- αυτή η αρχή υπάρχει όταν υπάρχουν «επενδυτές» και «ανταγωνισμός», όπως συνέβη με την ενέργεια και τους σιδηροδρόμους. Και έχουμε διαπιστώσει όλοι πόσο ρολόι δούλεψε αυτό. Και φτηνή ενέργεια έχουμε και τους ασφαλέστερους σιδηροδρόμους στον πλανήτη. 
Αυτοί οι «ηλίθιοι» έχουν ακούσει επίσης κυβερνητικούς βουλευτές να αποφαίνονται ότι το νερό ΔΕΝ είναι δημόσιο αγαθό και κυρίως είδαν τον σημερινό πρωθυπουργό σε προεκλογικές του δηλώσεις το 2019 να λέει ευθέως ότι πιστεύει πως στην ύδρευση πρέπει να μπουν «στρατηγικοί επενδυτές».
Οι «ηλίθιοι» λοιπόν έχουν δείγματα και απ' αυτά εξάγουν λογικά συμπεράσματα. Οι «έξυπνοι» από την άλλη απλώς βρίζουν όποιον τολμήσει να αντιδράσει σε κυβερνητικές αποφάσεις, τιμώντας προφανώς την κληρονομιά του Διαφωτισμού.
Το νερό είναι κρίσιμο αγαθό και ενίοτε λυτρωτικό. Μπορείς ας μπούμε να κάνεις ένα ντους για να συνέλθεις. Αν και πιστεύω ότι κάποιοι «έξυπνοι» είναι τόσο «έξυπνοι» που αν τους βάλεις κάτω από το νερό θα αρχίζουν να βρίζουν τη ντουζιέρα.

Dimitris Soultas (FB)

Δεν υπάρχουν σχόλια: