23.4.22

Τα βήματα για την πίστωση του επιδόματος βενζίνης...



Η πλατφόρμα θα ανοίξει μετά το Πάσχα και συγκεκριμένα στις 26 Απριλίου.
Με χαρακτηριστική καθυστέρηση δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ της απόφασης για την έκδοση της κάρτας καυσίμων. Προβλέπει... συγκεκριμένες ημερομηνίες υποβολής των αιτήσεων (ανάλογα με τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου του κάθε οδηγού) και περιγράφει τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι δικαιούχοι για να πιστωθούν το πενιχρό βοήθημα.

Οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν στις εξής ημερομηνίες:

26.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 0 και 1
27.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 2 και 3
28.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 4 και 5
29.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 6 και 7
30.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 8 και 9
Από την 1η Μαΐου 2022 και εξής, είναι δυνατή η υποβολή αιτήσεων, ανεξαρτήτως του λήγοντα αριθμού του Α.Φ.Μ. των φυσικών προσώπων.

Η ΚΥΑ περιγράφει τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι δικαιούχοι:

Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας οι δικαιούχοι αιτούνται την έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας στην οποία πιστώνεται το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης. Η ψηφιακή κάρτα εκδίδεται από τράπεζα.
Η είσοδος του δικαιούχου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω gov.gr πραγματοποιείται με τους κωδικούς taxisnet 
Μετά την είσοδό του στην εφαρμογή ο αιτών συμπληρώνει και επικαιροποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας του και, ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου, και αιτείται την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού σε αυτήν.
Μετά την ολοκλήρωση της αίτησης και εφόσον επαληθευθεί η ιδιότητά του ως δικαιούχου, η Κοινωνία της Πληροφορίας διαβιβάζει εγκριτική απόφαση στην τράπεζα και εμβάζει αμελλητί το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στον δικαιούχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: