30.4.22

Εξορμήσεις...


Εξορμήσεις στην περιφέρεια ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα ο Αλέξης Τσίπρας καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εισέρχεται στην τελική ευθεία προς τις κάλπες που θα αναδείξουν τη συλλογική ηγεσία του κόμματος. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει πει ότι οι εκλογές αυτές πρέπει να αναδειχθούν σε μία “γιορτή Δημοκρατίας” και γι’ αυτό από τις επόμενες ημέρες θα “τρέξει” και τηλεοπτική και διαδικτυακή καμπάνια με σποτς που θα... καλούν τους πολίτες να εγγραφούν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και να τον ενισχύσουν στην πορεία για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή.

Να σημειωθεί πως ακόμη και 1.000 κάλπες ενδέχεται να στηθούν σ’ ολόκληρη τη χώρα στις 15 Μαΐου για την εξυπηρέτηση της διαδικασίας εκλογής Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Σκοπός της εφορευτικής επιτροπής-πρόεδρος της οποίας έχει οριστεί ο ομότιμος καθηγητής πολιτικής επιστήμης Ηλίας Νικολακόπουλος-είναι να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εκλογή προέδρου να πάρουν μέρος στη διαδικασία ακόμη κι αν στην περιοχή τους δεν υπάρχει Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Για την ανάδειξη Κεντρικής Επιτροπής πάλι, θα στηθούν σύμφωνα με τον σχεδιασμό 500 κάλπες. Δικαίωμα συμμετοχής σ’ αυτήν την εκλογή έχουν τα μέλη του κόμματος που είναι έχουν εγγραφεί στα μητρώα έως τις 21 Μαρτίου, δηλαδή περίπου 61.600 μέλη, ενώ για τον Πρόεδρο μπορούν να ψηφίσουν όσοι συμπληρώνουν απογραφικό δελτίο ακόμη και την ημέρα της ψηφοφορίας.

Οι υποψηφιότητες για τις 300 θέσεις της Κεντρικής Επιτροπής έχουν οριστικοποιηθεί και είναι περί τις 740. Αρχικώς υποβλήθηκαν περί τις 780 υποψηφιότητες, όμως ορισμένοι υποψήφιοι αποσύρθηκαν ενώ για κάποιους κατατέθηκαν ενστάσεις.

Η εφορευτική Επιτροπή αποφάσισε να μην στηθεί τρίτη κάλπη την Κυριακή 15 Μαΐου για να ψηφιστούν οι καταστατικές αλλαγές που αποτελούν εκκρεμότητα από το Συνέδριο αλλά να γίνει ηλεκτρονική ψηφοφορία μία ημέρα πριν, το Σάββατο 14 Μαΐου με τη συμμετοχή σ’ αυτήν των 4.800 συνέδρων που πήραν μέρος στην ψηφοφορία αναφορικά με τον τρόπο εκλογής του Προέδρου και της Κεντρικής Επιτροπής το Σάββατο 16 Απριλίου, κατά τη διάρκεια του 3ου Συνεδρίου. 

«Θα ήταν εξαιρετικά πολύπλοκο να ψηφίσουν στις 15 Μαΐου για τις καταστατικές αλλαγές» αναφέρει ο κ. Νικολακόπουλος διευκρινίζοντας ότι τις εκλογές έχει αναλάβει εταιρεία πληροφορικής...

Βούλα Κεχαγιά

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: