28.4.22

Ο Μασκ τρολάρει το Twitter: Θα αγοράσω την Coca Cola...


...για να βάλω πάλι μέσα κοκαΐνη...

Λίγες μέρες μετά την εξαγορά του Twitter έναντι του ποσού των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο Έλον Μάσκ αποφάσισε να τρολάρει τους χρήστες του και να υποχρεώσει όλα τα ΜΜΕ του πλανήτη να ασχοληθούν και πάλι μ’ αυτόν.

Το νέο αφεντικό του Twitter...

είχε τη διάθεση να κάνει πλάνα αναφορικά με τα μελλοντικά επιχειρηματικά του σχέδια. Όπως έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό επόμενη κίνησή του είναι ν’ αγοράσει την Coca Cola για να βάλει και πάλι μέσα την κοκαΐνη που αρχικά περιείχε το αναψυκτικό όταν το εμπνεύστηκε ο δημιουργός του, φαρμακοποιός στο επάγγελμα, John Pemberton

«Στη συνέχεια, θα αγοράσω την Coca-Cola για να βάλω και πάλι μέσα κοκαΐνη», αναφερόμενος στην αρχική συνταγή του δημοφιλούς αναψυκτικού, την εποχή που η κοκαΐνη ήταν νόμιμη στις ΗΠΑ (μέχρι το 1914).

Αν, πάντως, ο Μασκ κινηθεί πραγματικά για την εξαγορά της Coca Cola θα χρειαστεί να καταβάλει κάτι παραπάνω από τα 44 δισ. δολάρια που κατέβαλε για το Twitter, καθώς η αξία της τεράστιας πολυεθνικής ανέρχεται περί τα 284 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στα 1,2 δισ. ευρώ σκαρφάλωσαν τα κέρδη του Twitter, με 229 εκατ. καθημερινούς χρήστες

Τα έσοδα του Twitter σκαρφάλωσαν στα 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ οι ημερήσιοι χρήστες στα 229 εκατομμύρια, έγινε γνωστό σήμερα καθώς η εταιρεία δημοσίευσε κέρδη τριμήνου, ύψους 513 εκατομμυρίων δολαρίων, μερικές ημέρες μετά την ανακοίνωση της πώλησης στον δισεκατομμυριούχο Έλον Μασκ.

Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε ότι τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 16% στα 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια το τρίμηνο έως τον Μάρτιο σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Το Twitter, με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, ανέφερε κατά μέσο όρο 229 εκατομμύρια ημερήσιους ενεργούς χρήστες το τρίμηνο, περίπου 14 εκατομμύρια περισσότερους από τους 214,7 εκατομμύρια καθημερινούς χρήστες το προηγούμενο τρίμηνο.

Στο μεταξύ ακυρώθηκε η διάσκεψη με στελέχη και αναλυτές του κλάδου που συνήθως γίνεται μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων και έτσι δεν θα υπάρξει περαιτέρω εικόνα για την τρέχουσα οικονομική κατάσταση της εταιρείας.

«Δεδομένης της εκκρεμούς εξαγοράς του Twitter από τον Έλον Μασκ, δεν θα παρέχουμε καμία μελλοντική καθοδήγηση και αποσύρουμε όλους τους προηγούμενους παρεχόμενους στόχους και προοπτικές», δήλωσε η εταιρεία.

Η συμφωνία για την αγορά του Twitter έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον Μασκ ανακοινώθηκε πριν λίγες μέρες και αναμένεται να κλείσει αργότερα φέτος.

Ωστόσο, πριν ολοκληρωθεί η συμφωνία, θα πρέπει να τη σταθμίσουν οι μέτοχοι, καθώς και οι ρυθμιστικές αρχές στις ΗΠΑ και σε χώρες όπου το Twitter δραστηριοποιείται. Μέχρι στιγμής ωστόσο, αναμένονται λίγα εμπόδια, παρά τις αντιρρήσεις ορισμένων υπαλλήλων του Twitter, μαζί με χρήστες που ανησυχούν για τη στάση του Μασκ για την ελευθερία του λόγου και τι μπορεί να σημαίνει για παρενόχληση και ρητορική μίσους στην πλατφόρμα.

Ο Μασκ, ο οποίος διευθύνει επίσης την εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla, καθώς και τη SpaceX και άλλες επιχειρήσεις, λέει ότι σκοπεύει να κάνει ιδιωτικό το Twitter. Εάν το κάνει, η εταιρεία δεν θα ανήκει πλέον στους μετόχους ούτε θα αναφέρει δημόσια τα οικονομικά της αποτελέσματα, τα οποία στην καλύτερη περίπτωση ήταν μεικτά από τότε που η εταιρεία εισήχθη στο χρηματιστήριο το 2013.

Πληροφορίες από Associated Press


Δεν υπάρχουν σχόλια: