29.4.22

Αμασκάρευτος κυνισμός...



Θράσος απύθμενο. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αποκαλεί τζαμπατζήδες όσους αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος που έχουν απογειωθεί.

Μέχρι... πριν από λίγο καιρό μας έλεγαν να μην ανησυχούμε γιατί το φαινόμενο της ακρίβειας και του πληθωρισμού είναι παροδικό και η κυβέρνηση έχει πάρει όλα τα μέτρα για να εξομαλύνει την κατάσταση. Διαψεύστηκαν παταγωδώς. Και αντί να ζητήσουν μια συγνώμη ή να βγάλουν τον σκασμό μας πετάνε στα μούτρα τις χυδαίες προσβολές τους.

Η βουλευτίνα της Νέας Δημοκρατίας πανηγυρίζει που ένα στέλεχος επιλεγμένο από τον ίδιο τον πρωθυπουργό εισπράττει παχυλό μισθό, χτίζει φαραωνική βίλα και φωνάζει «χαλάλι του». Η επιβράβευση μιας προκλητικής στάσης. Αλαζονεία; Άγνοια του κινδύνου; Ακούραστη βλακεία; Αχαλίνωτη ανοησία; Απτόητος ελιτισμός; Αυτά όλα μαζί και πιθανόν και άλλα πολλά από το βασίλειο της επιθετικής ασχήμιας.


Και η κυβέρνηση δεν βρίσκει μια κουβέντα για να τους επαναφέρει στην τάξη. Αντιθέτως με κούφια επιχειρήματα προσπαθεί να τους καλύψει.

Τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης δεν ασχολούνται με τις απρέπειες των παραγόντων της ...λαοπρόβλητης κυβέρνησης, δεν ενοχλούνται από τον λουστραρισμένο κυνισμό των αξιωματούχων του επιτελικού κράτους. Μοναδική εξαίρεση ο συνήθης ύποπτος Νικήτας Κακλαμάνης που συχνά-πυκνά δεν διστάζει να ασκήσει κριτική για πράξεις και παραλείψεις. Για την ώρα τον ανέχονται οι στρατηγοί του μεγάρου Μαξίμου.

Οι άλλοι βουλευτές ούτε κιχ. Έχουν εξιδανικεύσει την υπακοή. Λειτουργούν σαν υπάλληλοι μερικής απασχόλησης. Έχουν φασκιώσει τη συνείδηση τους. Κάποιοι μπορεί να οργίζονται ιδιωτικώς. Δεν τολμούν όμως να πουν τα πράγματα με τ' όνομα τους δημοσίως για να μην κατηγορηθούν για υπονόμευση. Αυτή είναι η κοινοβουλευτική ομάδα του πιο δημοκρατικού και του πιο φιλελεύθερου κόμματος της χώρας, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό. Η ευθυκρισία και η παρρησία σε μόνιμη εξορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: