29.4.22

Ο Σαϊντού δικαιώθηκε...


Στην Ελλάδα θα παραμείνει τελικά ο αριστούχος μαθητής Σαϊντού Καμαρά, καθώς έγινε δεκτό το αίτημά του από την Αρχή Προσφυγών.

Την απόφαση κοινοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος σε δήλωσή του τονίζει: «Τα αρμόδια όργανα της ελληνικής πολιτείας ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα του μαθητή Σαϊντού Καμαρά, ο οποίος μετέχει της ελληνικής παιδείας, να... γίνει η Ελλάδα δεύτερη πατρίδα του. Η Ελλάδα είναι μια χώρα δικαίου και ανθρωπισμού».

Η συγκινητική ιστορία του Σαϊντού

Προ λίγων εβδομάδων, ο Νικόλας Κακλαμάνος, διευθυντής στο 1ο Λύκειο Αγίου Δημητρίου, μίλησε στην ΕΡΤ για τα όσα βίωσε το παιδί. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Σαϊντού «ήρθε κοντά μας πριν από τρία χρόνια, ως ασυνόδευτος πρόσφυγας, κάνοντας το μακρύ ταξίδι φυγής από την πατρίδα του όπου αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα διακρίσεων και ενδοοικογενειακής βίας. Πήγε Σενεγάλη, Τουρκία, με βάρκα στην Κάλυμνο, ναυάγησε. Πήγε σε προσφυγικές δομές στον Άγιο Δημήτριο και μετά στο σχολείο μας, όπου βρήκε την οικογένειά του».

«Ο Σαϊντού είναι κομμάτι απο τη δική μας την οικογένεια. Τον έχει αγκαλιάσει η τοπική κοινωνία από την πρώτη στιγμή» προσθέτει ο κ. Κακλαμάνος.

Όπως λέει έπειτα, το παιδί έμαθε ελληνικά, «είναι ένα λαμπρό παράδειγμα ένταξης στο εκπαιδευτικό μας σύστημα και στην ελληνική κοινωνία. Έκανε φίλους ζωής»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: