29.4.22

Ο γιος του Μητσοτάκη διορίστηκε στο Ευρωκοινοβούλιο...


Συνεχίζεται το brain drain. Στο ευρωκοινοβούλιο ως κοινοβουλευτικός βοηθός του δεξιού Ισπανού αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Εστέμπαν Γκονθάλεθ Πονς, διορίστηκε ο γιος του έλληνα πρωθυπουργού, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Documento, o γιος του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ήδη προσληφθεί στο Ευρωκοινοβούλιο από τον Δεξιό Ισπανό ευρωβουλευτή και... αντιπρόεδρο του ΕΛΚ, Εστέμπαν Γκονθάλεθ Πονς.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, αρχικά προσελήφθη ως ασκούμενος κοινοβουλευτικός βοηθός, τον Σεπτέμβριο του 2021, τέσσερις μόλις μήνες μετά την ολοκλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων.

Όπως δηλώνει ο Εστεμπάν Γκονθαλεθ Πονς στο Documento, «εν αναμονή της αναχώρησης ενός από τα μέλη της ομάδας, που έχει προγραμματιστεί για τα τέλη Μαΐου 2022, και λόγω της εξαιρετικής του απόδοσης κατά τη διάρκεια αυτής της δοκιμαστικής περιόδου, του προτάθηκε να συνεχίσει να εργάζεται ως διαπιστευμένος κοινοβουλευτικός βοηθός».




Ο αντιπρόεδρος του ΕΛΚ, και στενός πολιτικός φίλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, δήλωσε «πολύ περήφανος που έχω τον Κωνσταντίνο ως έναν από τους διαπιστευμένους κοινοβουλευτικούς βοηθούς μου. Όχι μόνο λόγω του ακαδημαϊκού του υποβάθρου και των ικανοτήτων του αλλά και επειδή είναι ένας ταλαντούχος νέος», αρνούμενος πως ο πατέρας του μεσολάβησε για να πάρει τη θέση.

Φυσικά, είναι προφανές ακόμα και στον πιο καλοπροαίρετο το πως πήρε τη θέση και βρήκε δουλειά στο ευρωκοινοβούλιο ο Κωνσταντινος Μητσοτάκης.

Την ίδια ώρα που η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση εδώ και μήνες, στην ανεργία των νέων στην Ευρώπη...

Δεν υπάρχουν σχόλια: