28.4.22

Τα εξώδικα δεν είναι λύση, κ. Σκουρλέτη...



Το είπε και το έκανε τελικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης. Εστειλε εξώδικο στον Γιώργο Λακόπουλο για ένα κείμενο γνώμης και κριτικής που είχε γράψει εναντίον του ο δημοσιογράφος. Το ζητάει λοιπόν ένα «δημοσίευμα αποκατάστασης» στο οποίο να γράφει (ο δημοσιογράφος) πως δεν αμφισβητεί «την προσωπική και ηθική συγκρότηση του Π. Σκουρλέτη, ως ατόμου και ως μέλους του ΣΥΡΙΖΑ». Πάλι καλά που δεν του ζητάει... να τον εξυμνήσει κιόλας, να γράψει ο Γιώργος Λακόπουλος πως πολιτικό σαν τον Σκουρλέτη δεν έχει ξαναδεί ποτέ στα χρόνια της νεότερης ελληνικής ιστορίας. Γιατί όχι και παγκόσμιας...

Η πρώτη απάντηση του Γιώργου Λακόπουλου είναι αποστομωτική, έστω και αν είναι η προφανής: «Μπορώ να θεμελιώσω ένα προς ένα τα στοιχεία πολιτικής κριτικής που θεωρεί ο ίδιος «προσβλητικούς» και «συκοφαντικούς» χαρακτηρισμούς. Για τα υπόλοιπα θα κριθούμε στο δικαστήριο: εγώ ως αποκλειστικά υπεύθυνος για τα κείμενά μου και αυτός ως αποκλειστικά υπεύθυνος για τις πολιτικές πράξεις του. Ενδεχομένως και το κόμμα του, αν υιοθετεί τον αυταρχισμό που υποδηλώνει η πρακτική του...»

Διαβάστε παρακάτω όσα γράφει στην κατακλείδα του εξώδικου ο βουλευτής αλλά, ειλικρινά, αναρωτιέμαι, δεν υπάρχει κάποιος εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ να τον μαζέψει; Αν τους ενοχλεί η σκληρή πολιτική κριτική ας κάνουν άλλη δουλειά σε τελική ανάλυση. Και απορώ που δεν καταλαβαίνει ότι το εξώδικό είναι μία ανόητη, πολιτικά, πράξη. Θα στραφεί εναντίον του στο τέλος μια και θα συζητάμε αν ο Πάνος Σκουρλέτης είναι νεοσταλινικός μικροαστός...
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ εντόνως για τους δυσφημιστικούς, εξυβριστικούς και προσβλητικούς ισχυρισμούς σας, τους οποίους μεθοδευμένα εκτοξεύσατε εναντίον μου και οι οποίοι έπληξαν βάναυσα την τιμή και την υπόληψή μου.

Σας ΚΑΛΩ, εντός χρονικού διαστήματος δέκα (10) ημερών από τη λήψη του παρόντος, να ανακαλέσετε όλες τις εις βάρος μου προσβολές με αποκαταστατικό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα σας, σε αντίστοιχη θέση προβολής που είχε το ως άνω δημοσίευμα, με τίτλο ενδεικτικό της πρόθεσής σας να ανασκευάσετε και παράθεση της ίδιας με αυτήν του ως άνω δημοσιεύματος φωτογραφίας, καθιστώντας σαφές ότι ανακαλείτε πλήρως και ανασκευάζετε τους χαρακτηρισμούς περί προβοκάτορα, μανδαρίνου, εγωπαθή, προκλητικού, με νοοτροπία νεοσταλινικού μικροαστού, μαινόμενου υπονομευτή, καθώς και τους ισχυρισμούς ότι για να ενισχύσω τη ραδιουργία κατά του Τσίπρα συνεταιρίσθηκα με τον «χομπίστα της πολιτικής» Τσακαλώτο και την παρέα του που προσπαθεί να οδηγήσει σε ήττα το κόμμα – Φίλης, Βίτσας, Παπαδημούλης – για να βρει αφορμή να θέσει θέμα ηγεσίας και ότι επίκεινται νέες προβοκάτσιες.

Ειδικότερα, το δημοσίευμα αποκατάστασης, το οποίο θα πρέπει να μου κοινοποιηθεί, πρέπει ρητά να αναφέρει τα εξής: «Η διαδικτυακή εφημερίδα ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ και ο συντάκτης, Γ. Λακόπουλος, του δημοσιεύματος της 18ης Απριλίου 2022, με τον τίτλο «Πάνος Σκουρλέτης: αποτυχημένος, μοιραίος, τώρα και προβοκάτορας» ΔΗΛΩΝΟΥΝ ότι ανακαλούν το εν λόγω δημοσίευμα και επ' ουδενί αμφισβητούν την προσωπική και ηθική συγκρότηση του Π. Σκουρλέτη, ως ατόμου και ως μέλους του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ. Επιπρόσθετα, διευκρινίζουν ότι ουδέν στοιχείο διαθέτουν και ούτε θεωρούν ότι ο κ. Σκουρλέτης υπονομεύει, λειτουργεί ως προβοκάτορας και ραδιουργεί με σκοπό την πρόκληση βλάβης στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και τον Πρόεδρό του Α. Τσίπρα. Το «ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ» και ο συντάκτης του εν λόγω δημοσιεύματος δεσμεύονται να απόσχουν στο μέλλον από τέτοιους συκοφαντικούς και προσβλητικούς ισχυρισμούς και χαρακτηρισμούς εναντίον του Πάνου Σκουρλέτη».

Σας ΔΗΛΩΝΩ, τέλος, ότι, σε περίπτωση μη συμμόρφωσής σας είμαι υποχρεωμένος να ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμά μου για την προάσπιση της τιμής και της υπόληψής μου.


Δημήτρης Κανελλόπουλος

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: