28.4.22

Και βέβαια πρέπει να κυκλοφορήσουν οι εφημερίδες τη Δευτέρα...


Κι ας λέει η ΕΣΗΕΑ τα δικά της με τις αργίες...
 «Εσκασε» από χθες το μεσημέρι πληροφορία ότι οι εκδότες σκέφτονται να βγάλουν κανονικά τα φύλλα τη Δευτέρα 2 Μαΐου. Ενώ η ΕΣΗΕΑ ανακοίνωσε αργίες για Κυριακή και Δευτέρα λέγοντας πως τα φύλλα πρέπει να βγουν Τρίτη ξανά.

Εχουν... δίκιο ωστόσο οι εκδότες και σωστά θέλουν να κυκλοφορήσουν τις εφημερίδες τους τη Δευτέρα μια και η αργία της Πρωτομαγιάς μεταφέρθηκε (στις εφημερίδες) για αύριο, Παρασκευή 29 Απριλίου. Αυτή την Παρασκευή κυκλοφορούν τα Σαββατιάτικα φύλλα και το Σάββατο τα Κυριακάτικα. Ηρθαν αναγκαστικά όλα μία ημέρα πιο πριν επειδή είναι «νόμος» στον Τύπο, παγκοσμίως, να μην κυκλοφορούν εφημερίδες που να γράφουν, πάνω, ημερομηνία 1η Μαΐου. Ετσι η αργία της Πρωτομαγιάς για τα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις μεταφέρεται στις 2 Μαΐου (όπως και για όλους τους άλλους εργαζόμενους, το Δημόσιο, τα καταστήματα κτλ) ενώ για τις εφημερίδες μεταφέρεται, όπως είπαμε, την Παρασκευή. Αν δεν βγουν φύλλα τη Δευτέρα, οι εργαζόμενοι στις εφημερίδες θα είναι οι μόνοι εργαζόμενοι που θα γιορτάσουν την Πρωτομαγιά με δυο αργίες! Μην ξεχνάμε άλλωστε πως δεν μιλάμε για απεργία αλλά για αργία. Τις αργίες πολύ κόσμος δουλεύει και πληρώνεται εξτρά. Οι εφημερίδες δε, δουλεύουν πάντα τις αργίες ώστε να υπάρχει φύλλο την επόμενη στα περίπτερα. 

Είναι γεγονός πάντως πως όσες λιγότερες μέρες κρέμονται οι εφημερίδες στα περίπτερα, τόσο το χειρότερο γι αυτές. Συνήθεια είναι η εφημερίδα και αν χαθεί η συνήθεια... Στοιχειώδες.

e-tetradio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: