29.4.22

Λύτρα αναπροσαρμογής...


Όμηροι μιας εικονικής "κανονικότητας", όπου οι πολίτες της χώρας ενώ «έχουν αυξήσει το εισόδημά τους» και «κάνουν άνετα διακοπές», είναι τζαμπατζήδες και μπαταχτσήδες καθώς δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς ρεύματος. Και όλα αυτά, την ώρα που η κυβέρνηση, μετά τον κορωνοϊό, «νικάει και την ακρίβεια».

Να μην... πλατειάσουμε όμως.

Ας δούμε μερικές ειδήσεις, μόνο το τελευταίο 24ωρο:

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε πως «όταν κάποιος δεν πληρώνει το ρεύμα του κινδυνεύει με διακοπή - Και στο παρελθόν γινόταν αυτό».

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, νομιμοποιεί το "φακελάκι", λέγοντας σε τηλεοπτική της εμφάνιση πως «ο κόσμος θέλει να ανταμείβει οικονομικά τον χειρουργό του».

Αποκαλύπτεται πως ο υφυπουργός Εργασίας, Πάνος Τσακλόγλου, έδωσε -με εγκύκλιο «στα κρυφά» την Μ. Τετάρτη- προεκλογικό "δώράκι" σε εκατοντάδες Δημάρχους και Νομάρχες σε όλη την Ελλάδα, οι οποίοι πλέον μπορούν να λαμβάνουν διπλή σύνταξη.

Η βουλεύτρια της ΝΔ, Άννα Καραμανλή, αναφώνησε «Χαλάλι του, χαλάλι του», σχετικά με το «ανάκτορο» που χτίζει στην Τζια, το golden boy και πρόεδρος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης, που αμοίβεται με 360.000 ευρώ το χρόνο. Πάνω δηλαδή, μαζί με τα μπόνους, από 1000 ευρώ την ημέρα.

Και το "κερασάκι στην τούρτα", ο –επίσης- βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου,  «το τζάμπα και το δωρεάν τελείωσε … οι πολίτες να πληρώσουν τους λογαριασμούς».

Επαναλαμβάνω, όλα τα παραπάνω είναι από την ειδησεογραφία του τελευταίου 24ώρου, που παραδόξως δεν προβλήθηκαν από τα Δελτία Ειδήσεων.

Την ίδια ώρα, σε πάνω από 6.000 νοικοκυριά (τι απαίσια λέξη) έχει κοπεί το ρεύμα, ενώ στην "ουρά" με εντολή διακοπής βρίσκονται πάνω από 26.000.

Μετά από 10 χρόνια μνημονίων και δύο χρόνια πανδημίας, ξαναγυρνάμε στο 2009.

Το «μαζί τα φάγαμε», μετεξελίχθηκε δαρβινικά, σε «μαζί κολλήσαμε», «μαζί ανάψαμε το air condition», «μαζί αφήσαμε το μάτι της κουζίνας ανοιχτό», «μαζί κάνουμε τριήμερες αποδράσεις από την καθημερινότητα»… «όλοι μαζί μπορούμε».

Το "Σημιτικό χρηματιστήριο", έγινε "ρήτρα αναπροσαρμογής" και το «αν δεν υπήρχε μνημόνιο θα έπρεπε να το εφεύρουμε», έγινε «το τζάμπα και το δωρεάν τελείωσε».

Και το χειρότερο; Οι "απαγωγείς" των ονείρων μας, νιώθουν πιο άτρωτοι από ποτέ...

Κωνσταντίνος Ταχτσίδης

2020mag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: