28.4.22

Δεν έχουν ρεύμα; Ας κάνουν ποδήλατο...


Χρήστος Ξανθάκης

Πως το είχε πει ο άλλος, ο τραγουδοποιός; Α μάλιστα, το θυμήθηκα:
Βγαίνουμε μωρό μου, βγαίνουμε, μέσα απ’ το τούνελ!...
Και τι του απαντάει ο καταναλωτής ρεύματος, ο μέσος Έλληνας δηλαδή, που δεν ζει στη σπηλιά και δεν τρέφεται με ωμό κρέας;
Μπαίνουμε μωρό μου, μπαίνουμε, μέσα στο τούνελ!

Και αντιγράφω από την ειδησεογραφία τη χθεσινή, κόπυ πάστε, μη μου πέσει και το νεφρί από την κούραση:
«Μετά από μία σύντομη περίοδος χάριτος λόγω Πάσχα, τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ βρίσκονται από το πρωί της Τετάρτης στους δρόμους, με σκοπό να κόψουν το ρεύμα από πολλά σπίτια. Θα πληγούν χιλιάδες πολίτες σε όλη την επικράτεια, ενώ από την αποκοπή δεν γλιτώνουν ούτε τα ευάλωτα νοικοκυριά.

Μιλώντας στο OPEN, ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ Κ. Μανιάτης έκανε γνωστό πως κατά μέσο όρο σε όλη την επικράτεια έχουμε 1.000 με 1.100 αποκοπές σε καθημερινή βάση. Μόνο στην Αττική κόβεται το ρεύμα σε 500 σπίτια την ημέρα.

“Στις περιφέρειες Θεσσαλονίκης, Μακεδονίας και Θράκης σε εβδομαδιαία βάση έχουμε 1.200 αιτήσεις για αποκοπές. Σε Πελοπόννησο, Ήπειρο και Ιόνια Νησιά περίπου 1.600 αιτήσεις και στην Κρήτη περίπου 1.000 την εβδομάδα”, είπε ο Πρόεδρος στην Γενική Ομοσπονδία Προσωπικού ΔΕΗ κ. Γιώργος Αδαμίδης».

Λεπτομέρεια νούμερο ένα:
Τα μοναδικά σπίτια στα οποία δεν θα κοπεί το ρεύμα εξαιτίας απλήρωτων λογαριασμών είναι όσων καταναλωτών διαθέτουν μηχανική υποστήριξη και μόνο αν το τιμολόγιο είναι στο όνομα του ανθρώπου που έχει το πρόβλημα.

Λεπτομέρεια νούμερο δύο:
Η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί, καθώς με τις αυξημένες τιμές Μαρτίου - Απριλίου που θα έρθουν το καλοκαίρι θα είναι ιδιαίτερα φουσκωμένοι.

Λεπτομέρεια νούμερο τρία:
Ρόδα είναι και γυρίζει και ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας επιχειρεί ένα νέο ξεκίνημα, το 5ο στην 54 ετών ιστορία του. Από χτες και μέχρι την Κυριακή (1/5) η ποδηλατική δράση θα βρίσκεται σε πρώτο πλάνο στη χώρα μας.Ο Γύρος Ελλάδας επιστρέφει έπειτα από 10 χρόνια απουσίας στον παγκόσμιο αγωνιστικό χάρτη. Η αρχή έγινε χτες απόγευμα με το 1ο ετάπ από το Ηράκλειο στα Χανιά, με τη μεγάλη γιορτή της ποδηλασίας να ολοκληρώνεται την Πρωτομαγιά, στην καρδιά της Ηπείρου, τα Ιωάννινα.

Πράγμα το οποίο μας οδηγεί σε ένα και μοναδικό συμπέρασμα, ανάλογο εκείνου της βασιλίσσης Αντουανέτας που απορούσε γιατί οι φτωχοί δεν τρώνε παντεσπάνι όταν δεν έχουν ψωμί:
Δεν έχουν ρεύμα; Ας κάνουν ποδήλατο!

Ας μπει μέσα τους το φάντασμα, το πνεύμα έστω του Κύρου Γρανάζη και ας εγκαταστήσουν στα σαλόνια τους ένα ποδήλατο συνδεδεμένο με γεννήτρια που θα δίνει ρεύμα στις λάμπες του σπιτιού. Με τη σειρά, όλα τα μέλη της οικογένειας, θ’ ανεβαίνουν στη σέλα και δώστου ορθοπεταλιές. Πρώτα ο μπαμπας που είναι και η κεφαλή της οικογένειας σύμφωνα με όσα μάθαμε απ’ τον Παΐσιο στο Μega, ύστερα η μαμά που είναι ο λαιμός (ή ο σβέρκος, το ‘χασα λίγο), ακολούθως τα παιδιά που είναι ζωηρά και φουλ στην ενέργεια (μπας και λειτουργήσει και η εσπρεσιέρα) και στο τέλος ο παππούς και η γιαγιά που δεν αντέχουν και πολλά πολλά, ίσα ίσα για τις βραδινές ώρες. Κι άμα υπάρχει και σκύλος, να βγάλει κι αυτός το ψωμί του, ασταδγιάλα όλη την ώρα θα τρώει και θα ξύνεται;

Και ποιος ξέρει, αν πάει καλά το πλάνο, μπορεί να αναδειχθούν μέσα από την ανωτέρω διαδικασία οι αυριανοί πρωταθλητές στον ΔΕΗ Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας. Μπορεί να δούμε φρέσκα καμάρια να καβαλάνε το ποδήλατο και να σηκώνεται μπουχός στο διάβα τους. Με την Δημόσια (;) Επιχείρηση Ηλεκτρισμού να τους ανταμείβει στο τέλος με τη Χρυσή Κιλοβατώρα και δωρεάν ρεύμα για ένα ολόκληρο εικοσιτετράωρο. Άντε δύο, αλλά χωρίς θερμοσίφωνο μην το ξεφτιλίσουμε κιόλας...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: