29.4.22

Η «ληστρική ρήτρα αναπροσαρμογής»...


...και η επίσκεψη Τσίπρα στη ΡΑΕ...

Επίσκεψη στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας αναμένεται να πραγματοποιήσει σήμερα το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας την ώρα που ενώ παραμένουν αφορολόγητα τα υπερκέρδη των εταιρειών και παραγωγών ενέργειας ξεκινούν οι διακοπές ρεύματος για χιλιάδες νοικοκυριά.

Το θέμα των διακοπών στο ρεύμα των πολιτών που αδυνατούν να πληρώσουν τις... υπέρογκες αυξήσεις προκαλεί οξύτατη πολιτική αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία  αφενός να απαιτεί αφενός να σταματήσουν οι σχετικές διαδικασίες και αφετέρου να καταθέτει τροπολογία για τη μη πληρωμή της “ληστρικής” ρήτρας αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς που προκαλούν κοινωνική ασφυξία.

Συγχρόνως, η αξιωματική αντιπολίτευση αξιώνει από τον πρωθυπουργό να πάρει θέση και να απαντήσει εάν συμφωνεί με τη δήλωση του βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Οικονόμου πως “το τσάμπα πέθανε” αναφορικά με τις διακοπές στην παροχή ρεύματος χιλιάδων πολιτών.

“Ο μόνος που έχει μάθει στο τσάμπα και ζει παρασιτικά από το Δημόσιο είναι ο κ. Μητσοτάκης, το υπουργικό του συμβούλιο που χρωστά πάνω από 40 εκατομμύρια στις τράπεζες και η ΝΔ με δανεικά και αγύριστα πάνω από 350 εκατομμύρια ευρώ” σχολίασε με οργισμένη ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου έπειτα από την κάλυψη που παρέσχε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στον γαλάζιο βουλευτή κ. Οικονόμου που σχολίασε ότι πολλοί καταναλωτές δεν πλήρωναν και πριν και ότι το φαινόμενο αυτό υπήρχε πάντα.

Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αφού σύμφωνα με το σκεπτικό της κυβέρνησης “ο τσάμπας πέθανε” ο πρωθυπουργός οφείλει να ανακοινώσει τη χρεοκοπία της Νέας Δημοκρατίας, να τής βάλει λουκέτο “και να πάει σε κάποιο από τα δεκάδες σπίτια του, μήπως και ανασάνει η κοινωνία”. Η προκλητική δήλωση του κ. Οικονόμου για το “κόψιμο” του ρεύματος στα νοικοκυριά ακολούθησε το σχόλιο “χαλάλι του” της βουλευτή της ΝΔ κ. Καραμανλή για τον μισθό και την έπαυλη του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ κ. Στάσση που αμείβεται με 360.000 ευρώ ετησίως.

Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφτηκε χθες το Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας αναφορικά με την πρωτοβουλία του να προσφύγει μαζί με άλλους δικηγορικούς συλλόγους της χώρας στη δικαιοσύνη αναφορικά με την λεγόμενη ρήτρα αναπροσαρμογής. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διευκρίνισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση στηρίζει τη σχετική πρωτοβουλία και μίλησε για “τέχνασμα που διπλασιάζει και τριπλασιάζει τους λογαριασμούς ρεύματος στον καταναλωτή” χαρακτηρίζοντας την ρήτρα παράλογη και παράνομη.

Σημειωτέον πως η νομοθετική τροπολογία που καταθέτει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Βουλή θα δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να μην πληρώνουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής έως ότου κριθεί η νομιμότητά της στα ελληνικά δικαστήρια. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία καλεί και τα άλλα πολιτικά κόμματα να την στηρίξουν δεδομένου ότι η ρήτρα αναπροσαρμογής σε πολλές περιπτώσεις υπερβαίνει ακόμη και τον μισθό των πολιτών...

Βούλα Κεχαγιά

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: