28.4.22

Σφυροκόπημα ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αθλιότητες Οικόνομου για το ρεύμα...



«Αφού "ο τσάμπα πέθανε" να βάλει λουκέτο στη ΝΔ» σχολιάζει σε υψηλούς τόνους η αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή τις δηλώσεις του Βασίλη Οικονόμου των 18 ακινήτων και των 259.000 σε οφειλές...
Ορυμαγδό αντιδράσεων έχουν προκαλέσει οι προκλητικές δηλώσεις του βουλευτή της Ν.Δ. για τους φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος, με την αξιωματική αντιπολίτευση να εγκαλεί τον πρωθυπουργό προσωπικά και να ζητά εξηγήσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να «σταματήσει να κρύβεται» και να απαντήσει εάν συμφωνεί με τα λόγια του βουλευτή του.

Στην ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου ανεβάσει πολύ τους τόνους υπογραμμίζοντας «Ο μόνος που έχει μάθει στο τσάμπα και ζει παρασιτικά από το Δημόσιο είναι ο κ. Μητσοτάκης, το υπουργικό του συμβούλιο που χρωστά πάνω από 40 εκατ. στις τράπεζες και η ΝΔ με δανεικά και αγύριστα πάνω από 350 εκατ. ευρώ». 


«Αφού λοιπόν «ο τσάμπας πέθανε», ο κ. Μητσοτάκης οφείλει σήμερα κιόλας να ανακοινώσει την χρεωκοπία της ΝΔ, να της βάλει λουκέτο και να πάει σε κάποιο από τα δεκάδες σπίτια του, μήπως και ανασάνει η κοινωνία» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Αναλυτικά

«Ο κ. Μητσοτάκης να απαντήσει αν συμφωνεί με τον κ. Οικονόμου πως οι Έλληνες έχουν μάθει στο τσάμπα - Αφού «ο τσάμπα πέθανε» να βάλει λουκέτο στη ΝΔ»

Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να σταματήσει να κρύβεται και να απαντήσει: Συμφωνεί με τον βουλευτή του κ. Οικονόμου πως «οι Έλληνες έχουν μάθει στο τσάμπα, να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους», με αφορμή τις χιλιάδες διακοπές ρεύματος σε πολίτες που τόσα χρόνια ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους αλλά πλέον αδυνατούν να πληρώσουν λογαριασμούς ρεύματος με ρήτρες αναπροσαρμογής πολλαπλάσιες του μισθού και της σύνταξής τους;

Ο μόνος που έχει μάθει στο τσάμπα και ζει παρασιτικά από το Δημόσιο είναι ο κ. Μητσοτάκης, το υπουργικό του συμβούλιο που χρωστά πάνω από 40 εκατ. στις τράπεζες και η ΝΔ με δανεικά και αγύριστα πάνω από 350 εκατ. ευρώ. 

Αφού λοιπόν «ο τσάμπας πέθανε», ο κ. Μητσοτάκης οφείλει σήμερα κιόλας να ανακοινώσει την χρεωκοπία της ΝΔ, να της βάλει λουκέτο και να πάει σε κάποιο από τα δεκάδες σπίτια του, μήπως και ανασάνει η κοινωνία. 

Αν δεν το κάνει από μόνος του, σύντομα οι πολίτες θα του στείλουν πίσω το λογαριασμό.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια πρωινής του τηλεοπτικής εμφάνισης ο Βασίλης Οικονόμου ξεπέρασε κάθε όριο κοινωνικής αναλγησίας κατηγορώντας ορισμένους που δεν μπορούν να πληρώσουν τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος ότι είναι… στρατηγικοί κακοπληρωτές. 

«Σε αυτή τη χώρα πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι ο τσάμπας πέθανε» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως κάποιοι χρησιμοποιούν ως δικαιολογία το υψηλό κόστος του ρεύματος γιατί έχουν τη νοοτροπία του «δεν πληρώνω». Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, μάλιστα, δεν υποχώρησε καθόλου παρά τις παρατηρήσεις των συνομιλητών του.


Μετά το ξέσπασμα σοβαρών αντιδράσεων, μάλιστα, ο γυρολόγος βουλευτής (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Ν.Δ.) μπήκε στο στόχαστρο της κριτικής και για τις αποκαλύψεις πως έχει σημαντική ακίνητη περιουσία, αλλά και οφειλές αρκετών χιλιάδων ευρώ.

Όπως αναφέρει το news24/7 ο Βασίλης Οικονόμου, όπως φαίνεται από το πόθεν έσχες του, έχει 18 ακίνητα και οφειλές ύψους 259.000 ευρώ.

Οι προκλήσεις αυτές έρχονται την ώρα που η κυβέρνηση έχει μείνεις στις έωλες υποσχέσεις προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις για την ακρίβεια και την τραγική ενεργειακή κρίση, ενώ, ταυτόχρονα, προσπαθεί να... πείσει για το παλάτι που χτίζει στην Τζιά το golden boy της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης.

Σχόλιο για τις «εξοργιστικές» όπως τις χαρακτηρίζει δηλώσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης.

«"Τζαμπατζήδες" είναι αυτοί που έχουν καταχρεώσει μια χώρα και ακόμα και το ίδιο τους το κόμμα, κάνουν πλάτες στα ολιγαρχικά και παρασιτικά καρτέλ που αισχροκερδούν σε βάρος της κοινωνίας και τολμούν να προσβάλουν κιόλας τους χειμαζόμενους πολίτες κ. @OikonomouVasili», ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: