29.4.22

Ωραίοι...


Να λοιπόν ποια είναι η συνολική εικόνα της κατάστασης. Η Ισπανία και η Πορτογαλία πήραν έγκριση από την Ε.Ε. για ένα σχέδιο που θα μειώσει τις τιμές ρεύματος στο μισό. Η Ιταλία έχει κάνει επίσης τα δικά της κουμάντα.

Η Ελλάδα δεν λαμβάνει κανένα μέτρο όχι μόνο για την ανακούφιση των καταναλωτών ή τη... φορολόγηση των υπερκερδών, αλλά ούτε καν για την αποτροπή διακοπής ηλεκτροδοτήσεων στα ευάλωτα νοικοκυριά.

Η ελληνική κυβέρνηση τρενάρει μέχρι κοροϊδίας την αναζήτηση υπερκερδοφορίας στις εταιρείες ενέργειας, προσβάλλοντας τη νοημοσύνη του κόσμου. Παράλληλα, την ώρα που όλες οι άλλες χώρες έχουν πράξει τα δέοντα, η ίδια παραπέμπει σε κάποια μέτρα ανακούφισης που ίσως έρθουν από την Ευρώπη και που όλοι ξέρουμε ότι δεν πρόκειται να παρθούν ποτέ. Απροκάλυπτο χάιδεμα της αισχροκέρδειας μπροστά στα μούτρα του κόσμου.

Η χώρα είναι πρωταθλητής στην ακρίβεια του φυσικού αερίου, το οποίο ακριβαίνει μέρα με τη μέρα χωρίς φρένο και χωρίς ταβάνι. Ο CEO της ΔΕΗ κάνει επίδειξη πλούτου. Και, την ίδια στιγμή, 25.000 σπίτια είναι αντιμέτωπα με το ενδεχόμενο να τους κοπεί το ρεύμα, δηλαδή η θέρμανση, το φαγητό, το μπάνιο, το πλυντήριο, το  Ίντερνετ, η αξιοπρέπεια. Και είμαστε ακόμα στην αρχή.

Και ενώ ο κόσμος βουλιάζει στην απόγνωση, βγήκε και ο απίθανος Οικονόμου της Ν.Δ. να του πει ότι οφείλει να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του, γιατί ο τζάμπας πέθανε. Ωραίοι...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: