30.4.22

"Εγώ κάτω από το τραπέζι τον σκούντηξα με το πόδι μου για να μη σκασουμε στα γέλια"...


Διαρροές από το υπουργικό...
“Ο διπλανός μου με κοίταξε με προσποιητά βλοσυρό ύφος σαν να μου έλεγε “συγκρατήσου”. Εγώ κάτω από το τραπέζι τον σκούντηξα με το πόδι μου για να μη σκασουμε στα γέλια”. Έτσι 
μου περιέγραψε κορυφαίος υπουργός την δήθεν χαριτωμένη απειλη Μητσοτάκη στο Υπουργικό Συμβούλιο ότι είναι πρόθυμος να απαλλάξει όσους υπουργούς αμελούν τα καθήκοντα τους για να ασχοληθούν υπέρ το δεον με την επανεκλογή τους. “Αλληλοκοιταχθήκαμε... όλοι μεταξύ μας σαν να αναρωτιόμασταν τι μας λέει τώρα το παληκάρι.”

Ο Μητσοτάκης έχει χάσει τον έλεγχο της κατάστασης. Όχι μόνο στη χώρα. Αλλά και μέσα στην κυβέρνηση που ο ίδιος — έτσι υποτίθεται τουλάχιστον — έχει συνθέσει. Σχεδόν κανείς δεν τον παίρνει στα σοβαρά, εκτός από κάτι υφυπουργούς δεύτερης διαλογής. “Προσπαθεί να πουλησει μαγκιά, αποφασιστικότητα κι αντριλίκι, ενώ στην ουσία ούτε τον Πήνατ, το σκυλάκι του γραφείου του, δεν τολμάει να αγγίξει και χώνεται ανάμεσα στα πόδια των επίσημων επισκεπτών του Μαξίμου”, συμπλήρωσε ο συνομιλητής μου.

Με τέτοιες στοχευμένες “διαρροές” στα μέσα ενημέρωσης ο ατάλαντος γόνος επιχειρεί να αποδείξει ότι ειναι κύριος της κατάστασης. Κι ας ξέρει ότι όσες φορές προσπάθησε να μετακινήσει βασικούς υπουργούς από τη θέση τους έφαγε τα μούτρα του. Εισέπραξε “οχι”, προκλήσεις και λοιδωρίες. “Ας βάλει πρώτα τάξη στα του οίκου του και μετά βλέπουμε”, μου ολοκλήρωσε την περιγραφή ο συνομιλητής μου. Φαντάζομαι ότι εννοούσε την κατάσταση μέσα στο Μαξίμου όπου — όπως τις τελευταίες μέρες της Πομπηιας —όλοι είναι εναντίον όλων. Κι ας χρωστουν τις θέσεις κλειδιά που έχουν στον Μητσοτάκη. Εκτός κι αν είχε κατά νου κάτι άλλο που ομολογουμένως δεν έπιασα με τη πρώτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: