1.4.22

Νέα αλλαγή της ΝΔ στον «νόμο Κρέτσου»...


Ιδιωτικά λογιστικά γραφεία θα μπορούν να διεξάγουν τους ελέγχους των επιδοτούμενων παραγωγών από το ΕΚΟΜΕ και οι αιτήσεις για τη διάθεση των απαραίτητων κονδυλίων θα  εγκρίνονται μόνο κατόπιν έγκρισης του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. 

Αυτές είναι οι... δύο νέες, σημαντικές αλλαγές που φέρνει η τροπολογία του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη στον «νόμο Κρέτσου» (4487/2018), για την επιδότηση οπτικοακουστικών παραγωγών.

Με τη νέα ρύθμιση αφενός ομολογείται πως το καθεστώς ενίσχυσης της οπτικοακουστικής παραγωγής δεν είναι σταθερό και δεδομένο, αλλά εξαρτάται από την απόφαση του εκάστοτε υπουργού, αφετέρου καταδεικνύεται η αδυναμία του ΕΚΟΜΕ  να ελέγξει τα επενδυτικά σχέδια ως προς τις νόμιμες προϋποθέσεις. 

Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση, το ΕΚΟΜΕ θα ασκεί δειγματοληπτικό έλεγχο στο τουλάχιστον 30% των αιτημάτων ενίσχυσης έργων, ενώ για τα υπόλοιπα προβλέπεται η πρόσληψη ορκωτών λογιστών ή εταιρειών. 

Μάλιστα, για τα μεγάλα επενδυτικά σχέδια προβλέπεται η συμμετοχή μέλους του ΕΚΟΜΕ ή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου στις επιτροπές αξιολόγησης. Την τροπολογία Πιερρακάκη επέκριναν έντονα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: