27.4.22

Διαπραγματεύσεις για αυξήσεις σε ΕΡΤ και ΑΠΕ...


Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο επιτελείο του υφυπουργού Γιάννη Οικονόμου και την επιτροπή της ΕΣΗΕΑ για την υπουργική απόφαση που αφορά τις εργασιακές σχέσεις στα ΜΜΕ του Δημοσίου. 

Η συμφωνία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, αλλά ως... εμπόδιο παραμένει το αίτημα της συνδικαλιστικής ένωσης για αύξηση περίπου 8% – 10% στις αποδοχές εξαιτίας της αναγνώρισης των κλιμακίων και κατάργηση των εσωτερικών και εξωτερικών δημοσιογράφων. 

Το Μέγαρο Μαξίμου παραπέμπει στο υπουργείο Οικονομικών για την ικανοποίηση αυτού του αιτήματος, που θα φέρει περί τα 100 ευρώ αύξηση στους μισθούς των δημοσιογράφων στα κρατικά Μέσα και τα γραφεία Τύπου.

Πρόστιμα με καθυστέρηση 5ετίας από το ΕΣΡ

Πέντε χρόνια μετά τη μετάδοση του παιχνιδιού-απάτης «Τηλεκύβος» από το Epsilon TV, που μετονομάστηκε σε Open, το ΕΣΡ ολοκλήρωσε τον έλεγχο νομιμότητάς του, επιβάλλοντας στο κανάλι πρόστιμο 15.000 ευρώ. 

Το εν λόγω παιχνίδι μεταδιδόταν το καλοκαίρι και το φθινόπωρο του 2017 και είχε χαρακτηριστεί από την ΕΕΕΠ ως «μη τυχερό παίγνιο» και το ΕΣΡ έκρινε πως η μετάδοσή του είχε αρνητικές επιπτώσεις στους ανήλικους. 

Η πλευρά του Open αντέτεινε πως η εκπομπή μεταδιδόταν όταν το κανάλι βρισκόταν υπό διαφορετική ιδιοκτησία, επιχείρημα που απορρίφθηκε ως αβάσιμο...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: