5.4.22

Πρωτιές Ελλάδας στην ανεργία...

Στην κορυφή και πάλι σκαρφάλωσε η ανεργία στη χώρα για τον μήνα Μάρτιο (Eurostat 13.3%, ΕΛΣΤΑΤ 16.3%), χαρίζοντάς μας ακόμα μια αρνητική πρωτιά. Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία επισκίασε πολλά θέματα στις... δημοσιογραφικές ατζέντες. Και πολύ σωστά. Αλλά τα υπόλοιπα προβλήματα παραμένουν. Καλούμαστε να διαχειριστούμε μεταξύ άλλων κι άλλα θέματα όπως την πανδημία, το προσφυγικό, την οικονομική κρίση που σκάει και πάλι στα κεφάλια μας με το πρωτόγνωρο κύμα ακρίβειας αλλά και τις συνέπειες της πανδημίας, τα λουκέτα κι όσα ακολουθούν.

Η κυβέρνηση στοχεύει σε brain drain τη στιγμή που η χώρα είναι γκρεμισμένη. Ο πρωθυπουργός, μιλάει για μια «καταπληκτική ποιότητα ζωής» στη χώρα που οι άνθρωποι δουλεύουν για την επιβίωσή τους κι οι νέοι ψάχνουν μέλλον. «Η ανεργία έπεσε στο 11,9% τον Φεβρουάριο 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat και δεν πρόκειται για πρωταπριλιάτικο αστείο!» ανέφερε προ ημερών ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. O υπουργός Εργασίας προχώρησε σε ακόμα μια ντροπιαστική δήλωση. Ο ίδιος, θέλοντας να απαντήσει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που εξαπέλυσε σφυροκόπημα στην κυβέρνηση της ΝΔ κατά τη διάρκεια συνάντησης με την Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΑΕΔ, είπε: «Ο κ. Τσίπρας ισχυρίστηκε ότι τιμωρούμε τάχα τους ανέργους, επειδή θεσπίζουμε εισοδηματικά κριτήρια για κάποια από τα ωφελήματα ΟΑΕΔ. Ποιους υποστηρίζει άραγε; Τους καταχραστές που δήλωναν εισόδημα 50.000-100.000 ευρώ ετησίως, αλλά ήθελαν να είναι στα μητρώα ΟΑΕΔ; Τους απατεώνες;».

Κι ενώ από το 2021 στο 2022 υπάρχει όντως μείωση της γενικής ανεργίας (Ιανουάριος ’21: 16.2% – Ιανουάριος ’22:13.3%), η Ελλάδα χαρίζει και πάλι αρνητικές πρωτιές ανάμεσα σε Ευρωπαϊκές χώρες.

Είναι μια κατάστασης που επικρατεί στη χώρα για παραπάνω από μια δεκαετία και το μεγάλο μπαμ έγινε κατά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, των μνημονίων, της λιτότητας...

Γεωργία Κριεμπάρδη

thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: