1.4.22

Αντεπιτίθεται στο ασφυκτικό πρέσινγκ Μητσοτάκη...


Με επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το ασφυκτικό πρέσινγκ που θέλει να ασκήσει στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. με αιχμή τις συνεργασίες μετά τις δεύτερες εκλογές απαντούν από τη Χαριλάου Τρικούπη.

Ο Ν. Ανδρουλάκης έσπευσε εξαρχής να στείλει το μήνυμα ότι για τον ίδιο η απλή αναλογική δεν είναι τυπική διαδικασία, ότι δεν πρόκειται να του δώσει σωσίβιο και ότι θέλει το ΠΑΣΟΚ να... λάβει ποσοστό ικανό για να πρωταγωνιστήσει ως «κορμός σοδιαλδημοκρατικός σε μια κυβέρνηση που δεν θα είναι της φθοροποιού στασιμότητας της Ν.Δ., αλλά σταθερότητας και προόδου». Αυτά προκαλούν την αντίδραση του πρωθυπουργού, ο οποίος διά του κυβερνητικού εκπροσώπου επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ. «Οι δηλώσεις του κ. Οικονόμου επιβεβαιώνουν ότι η Ν.Δ. επιστρατεύει τις συνεργασίες όχι γιατί τις πιστεύει, αλλά γιατί αναζητεί σωσίβιο τώρα που βλέπει την αυτοδυναμία να της κουνά το μαντήλι».

Χθες ο Ν. Ανδρουλάκης συνέχισε την κριτική στην κυβέρνηση, ζητώντας, από τη συνάντησή του με τη διοίκηση της ΓΣΕΕ, αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και αποδίδοντας στον Κυρ. Μητσοτάκη «ατολμία να προχωρήσει στην υλοποίηση μέτρων, που έχουν διαμορφώσει ένα πλέγμα ασφάλειας για τους πολίτες στις ευρωπαϊκές χώρες που ήδη τα υιοθέτησαν».

Από τη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Κώστας Σκανδαλίδης στηλίτευσε τη στρατηγική Μητσοτάκη, λέγοντας πως «τώρα που νιώθει ότι η άνοδος του Κινήματος δεν είναι συγκυριακή και ότι το σενάριο της αυτοδυναμίας στη δεύτερη εκλογή απομακρύνεται, φέρνει ύστερες σκέψεις για... μετεκλογικές συνεργασίες». «Αναζητείται υπευθυνότητα και σταθερή πλεύση. Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός αδυνατούν να τη διασφαλίσουν» τόνισε. Αλλά και ο Π. Γερουλάνος σχολίασε ότι μια κυβέρνηση συνεργασίας θα είναι ήττα για τον Κυρ. Μητσοτάκη και «δεν ξέρω αν θα ξεκινούσε ποτέ με τον Μητσοτάκη πρωθυπουργό...».

Ο Βενιζέλος βλέπει πάλι συνεργασία

Ο Ευ. Βενιζέλος παρενέβη εντοπίζοντας «ριζική αλλαγή στρατηγικής για τον κ. Μητσοτάκη». Ωστόσο, το εύγλωττο μήνυμά του προς το ΚΙΝ.ΑΛΛ. πρωτίστως είναι ότι αυτή η εξέλιξη «επηρεάζει αυτομάτως τη στρατηγική των άλλων κομμάτων» και πως «σημαίνει και για τους άλλους ευθύνες», «διότι πρέπει να είναι σε θέση να δώσουν απαντήσεις, έστω μετά τις δεύτερες εκλογές». Διευκρίνισε ότι μιλά κυρίως για το ΚΙΝ.ΑΛΛ. «ως ο μεσαίος χώρος, ας το πούμε έτσι», ότι όμως πιέζεται και ο ΣΥΡΙΖΑ...

Νίκος Λιονάκης

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: