24.4.22

Οι σούβλες της Μυκονου...


ΦΩΤΟ...
Ενα μεγάλο γλέντι έχει στηθεί σε ολόκληρη την Ελλάδα καθώς φέτος γιορτάζουμε το πρώτο Πάσχα στα χωριά και τα νησιά μετά από δύο χρόνια.

Από νωρίς το πρωί οι Μυκονιάτες ξεκίνησαν... το παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία, με σούβλες δίπλα στο κύμα.

Οι σούβλες στήθηκαν μπροστά από το εστιατόριο «nice n easy» με φόντο τη Μικρή Βενετία, που αναμένεται να κατακλυστεί τις επόμενες ώρες από τουρίστες,  επί το πλείστον Αθηναίους που έσπευσαν στη Μύκονο να περάσουν τις ημέρες του Πάσχα, τώρα που οι τιμές είναι σχετικά χαμηλότερες σε σχέση με το καλοκαίρι.

Βούλιαξαν τα ελληνικά νησιά ύστερα από την έξοδο Αθηναίων, καθώς και κατοίκων από άλλες περιοχές της χώρας, για τον εορτασμό του Πάσχα.

Ανάμεσά τους Κρήτη, Πάρος, Χίος και πολλά ακόμη νησιά, με τους επισκέπτες να παίρνουν «θέση μάχης» για το σημερινό εορταστικό τραπέζι με θέα τη θάλασσα, στις πιο «ελεύθερες» γιορτές των τελευταίων δύο ετών.

«Μετά από δύο χρόνια απαγορεύσεων ο κόσμος αξιοποίησε την δυνατότητα να επιστρέψει στα χωριά του» σημειώνει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος. Στη Μαγνησία η ατμόσφαιρα «μυρίζει Πάσχα» παντού. Ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχάλης Μιτζικός μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ χαρακτήρισε το φετινό Πάσχα ως «επιστροφή στις παλιές καλές εποχές». Στις αυλές των σπιτιών της Θεσσαλίας, σε κάθε γειτονιά πραγματοποιείται μια μεγάλη γιορτή, με σπιτικά εδέσματα, άφθονο κρασί, μουσικές και φυσικά το σούβλισμα του οβελία. Στην Ήπειρο από την Κυριακή των Βαΐων τα χωριά, όπου ζουν ελάχιστοι ηλικιωμένοι, γέμισαν χαρούμενες φωνές. Στην Αχαΐα οι κάτοικοι των 65 χωριών του δήμου Καλαβρύτων, ζουν και πάλι μέρες χαράς και κατάνυξης, αφού έπειτα από δύο χρόνια τα σπίτια υποδέχθηκαν και πάλι συγγενείς και φίλους.




Δεν υπάρχουν σχόλια: