3.4.22

Αιματηρή έκρηξη σε αγορά της Καμπούλ...

  
Τουλάχιστον 15 άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα από έκρηξη στο κέντρο της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν, Καμπούλ, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Δεν ήταν... αμέσως σαφές τι προκάλεσε την έκρηξη και κανείς δεν ανέλαβε αμέσως την ευθύνη. Οι αρχές των Ταλιμπάν δεν έκαναν άμεσα κάποιο σχόλιο.

Ο Wais Ahmad, ιδιοκτήτης ανταλλακτηρίου χρημάτων, είπε ότι η έκρηξη συνέβη μέσα σε μια αγορά όπου λειτουργούν ανταλλακτήρια χρημάτων. Ωστόσο, η αγορά ήταν κλειστή την ώρα της έκρηξης.

Ήταν η πρώτη έκρηξη στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν εδώ και μήνες. Οι ηγέτες των Ταλιμπάν έχουν ενισχύσει την ασφάλεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας από τότε που κατέλαβαν στην εξουσία τον Αύγουστο και έχουν εγκαταστήσει δεκάδες σημεία ελέγχου σε όλη την πόλη.

Η μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζουν οι Ταλιμπάν προέρχεται από το παρακλάδι της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος», γνωστή ως Ισλαμικό Κράτος στην επαρχία Χορασάν, που με μια δήλωση αργά το Σάββατο ανέφερε ότι στόχευσαν ένα όχημα των Ταλιμπάν στην Καμπούλ, σκοτώνοντας όλους όσοι βρίσκονταν μέσα στο όχημα. Ωστόσο, δεν υπήρξε καμία επιβεβαίωση από τους ηγέτες των Ταλιμπάν ή σημάδια έκρηξης το Σάββατο.

Η δήλωση του Ισλαμικού Κράτους του Χορασάν ανέφερε επίσης μια έκρηξη στη δυτική επαρχία Χεράτ με στόχο τους σιίτες μουσουλμάνους της χώρας. Δεν επιβεβαιώθηκε καμία έκρηξη στη Χεράτ, σημειώνει το AP.

Δεν υπάρχουν σχόλια: