1.4.22

Υπάρχουν γιατροί που… «κάθονται 8 μήνες»;...


Σοβαρό «φάλτσο» καταλογίζουν ακόμη και παράγοντες του Μεγάρου Μαξίμου στην Μίνα Γκάγκα, με αφορμή μία… απολύτως παρεξηγήσιμη δήλωσή της στη Βουλή, όταν συζητείτο το πρόβλημα με την παροχή δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας στα νησιά. 

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας παραδέχθηκε, αρχικώς, ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τα... νοσοκομεία και τόνισε πως «έχουμε νησιά με 2.000 ή 10.000 πληθυσμό και ξαφνικά για 3 – 4 μήνες αποκτούν 80.000 πληθυσμό». 

Καλώντας, μάλιστα, τους βουλευτές της αντιπολίτευσης «να προτείνουν λύσεις», τής ξέφυγε μία… ατάκα σχεδόν ανατριχιαστική: «Να τοποθετήσουμε κατάλληλο προσωπικό για να δει 80.000 πληθυσμό που χρειάζεται για 3 μήνες και να έχουμε πληρότητα 15%;», διερωτήθηκε, για να εξαπολύσει αμέσως μετά τη βόμβα: 

«Δηλαδή, να κάθονται 8 μήνες και να πληρώνονται από τους Έλληνες πολίτες ή να κάνουμε locum (σ.σ. η προσωρινή αναπλήρωση οργανικού κενού), όπως κάνει όλος ο κόσμος, και να πάμε σε διπλές αποδοχές για ανθρώπους που θέλουν να μετακινηθούν, να γυρίσουν στις περιοχές τους -με εξασφαλισμένη στέγη- και να βοηθήσουν όταν στην Αθήνα η πληρότητα το καλοκαίρι πέφτει από 90% στο 40%;», ήταν το ερώτημα που έθεσε στους βουλευτές της αντιπολίτευσης. 

Πάντως, επειδή ο Neo φιλοδοξεί να είναι (ακριβο)δίκαιος, οφείλει να επισημάνει ότι στο Μαξίμου τής καταλογίζουν επικοινωνιακό ολίσθημα, αλλά στηρίζουν απολύτως την πολιτική απόφαση του υπουργείου Υγείας για… μετακινούμενους γιατρούς...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: