12.12.19

Οι ανταγωνιστές και η συνεργασία-«βαρόμετρο» Star – Alpha...

Η συνεργασία των δύο καναλιών Star – Alpha ξεκίνησε από τη συστέγασή τους στις εγκαταστάσεις της Star Investments και εξακολουθεί να συνιστά το...
βαρόμετρο στην τηλεοπτική αγορά. Οι ανταγωνιστές των δύο καναλιών παρατηρούν τις εξελίξεις χωρίς να τοποθετούνται.

O σχεδιασμός προέβλεπε αρχικά το κλείσιμο του Mega, στόχος που δεν επιτεύχθηκε από τη στιγμή που τα περιουσιακά στοιχεία της Τηλέτυπος πέρασαν, κατά τον πλειστηριασμό, στην Άλτερ Έγκο ΜΜΕ του Βαγγέλη Μαρινάκη. Στον πλειστηριασμό συμμάχησαν οι δύο σταθμοί, μαζί με τον ΑΝΤ1 της οικογένειας Κυριακού, το Μακεδονία TV αλλά και το Open του Ιβάν Σαββίδη.

Στο πρόσφατο τηλεοπτικό παρελθόν υπήρχε ως βασικό σημείο αναφοράς της αγοράς η σχέση Star – Mega, τη θέση του οποίου λαμβάνει πλέον ο σταθμός που ανέπτυξε ο Δημήτρης Κοντομηνάς. 

Ο επιχειρηματίας απέκτησε τον έλεγχο από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη του Στάθη Τσοτσορό, ο οποίος είχε αναλάβει να διαχειριστεί τον πρώην ΣΚΑΪ. 

Θυμίζουμε πως αρχικά ο Δημήτρης Κοντομηνάς είχε διαθέσει το 67% των μετοχών στο γερμανικό δίκτυο RTL, το οποίο όμως στη συνέχεια αποχώρησε από την Ελλάδα και ο επιχειρηματίας πήρε πίσω το μερίδιό του...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: