30.12.19

Απεγκλωβίστηκαν 13 άτομα στη Βοιωτία...

Προβλήματα σε Στερεά Ελλάδα και Κρήτη...

ΒΙΝΤΕΟ

Το δεύτερο μεγάλο κύμα της κακοκαιρίας «Ζηνοβία» βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από το βράδυ της Κυριακής, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχοπτώσεις, τις χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά και τους ισχυρούς ανέμους, τα οποία έχουν προκαλέσει προβλήματα τόσο στα οδικά δίκτυα όσο και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Οι περιοχές που έχουν επηρεαστεί, κατά κύριο λόγο, είναι η...
Στερεά Ελλάδα και η Κρήτη, ενώ σημαντικά κυκλοφοριακά προβλήματα αντιμετωπίζει και η Πελοπόννησος.

Χιόνι πέφτει το πρωί της Δευτέρας στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, στο ύψος της Βοιωτίας.

Μάλιστα, 13 άτομα εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους λόγω της έντονης χιονόπτωσης, στην επαρχιακή οδό Οινόης - Βοιωτίας, στο ύψος της Στεφάνης Βοιωτίας. Χάρη στην παρέμβαση της πυροσβεστικής, που επιχείρησε με τέσσερις πυροσβέστες και δυο οχήματα, τα άτομα απεγκλωβίστηκαν με ασφάλεια και μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο, στο χωριό Σκούρτα Βοιωτίας. 

Επιπλέον, σύμφωνα με τη Νέα Οδό, έχει απαγορευτεί η κίνηση λεωφορείων από το Σχηματάρι, στο ρεύμα προς Λαμία, ενώ η κίνηση των ΙΧ επιτρέπεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Τα ίδια ισχύουν και από την Τραγάνα, στο ρεύμα προς Αθήνα.  Από τη διασταύρωση για Ακραίφνιο μέχρι και την Υλίκη επιχειρούν εκχιονιστικά.

Η τροχαία αποφάσισε επίσης την διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από το 5ο χλμ. της παλαιάς Εθνικής Οδού Ελευσίνας-Θήβας, στο ύψος της Μάνδρας, στο ρεύμα προς Θήβα.

Σημειώνεται πως η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, έχει ανακοινώσει πως για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων, λόγω χιονοπτώσεων, ισχύουν προσωρινές απαγορεύσεις κυκλοφορίας όλων των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων σε τμήματα της Φθιώτιδας (από 121,250 χ/θ (όρια με Νομό Βοιωτίας) έως 135,700 χ/θ (Διόδια Τραγάνας)), της Βοιωτίας (από 93,000 χ/θ (μετωπικά διόδια Θηβών) έως 121,250 χ/θ (κόμβος Μαρτίνου), και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας) και της Εύβοιας (στην Εθνική Οδό Χαλκίδας-Αιδηψού, από 16η χ/θ (Καστέλλα) έως 47η χ/θ (τοποθεσία Δερβένι)).

Χωρίς ρεύμα χωριά της Θήβας

Στο μεταξύ, χωρίς ρεύμα παραμένουν πέντε χωριά στην περιοχή της Θήβας. Πρόκειται για τα χωριά Πλαταιές, Μελισσοχώρι, Λουτουφή, Λεύκτρα και Καπαρέλι της δημοτικής ενότητας Πλαταιών του δήμου Θήβας, όπου συνεργεία της ΔΕΗ επιχειρούν για την αποκατάσταση τουπροβλήματος.

Προβλήματα και με την ηλεκτροδότηση στα Χανιά

Δυσκολίες παρουσιάζονται και στις οδικές συγκοινωνίες της Κρήτης, κυρίως στα ορεινά των Χανίων. Τα περισσότερα προβλήματα υπάρχουν στο οδικό δίκτυο προς τον Ομαλό, όπου μηχανήματα προσπαθούν να απομακρύνουν τα χιόνια και να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία, ωστόσο από το πρωί η χιονόπτωση έχει ενταθεί με αποτέλεσμα ο δρόμος να είναι κλειστός. Τις πρώτες πρωινές ώρες απεγκλωβίστηκε όχημα στην είσοδο του φαραγγιού της Σαμαριάς στο Ξυλόσκαλο που είχε κολλήσει στο χιόνι, ενώ εκδρομείς παρέμειναν σε καταλύματα της περιοχής.

Από την κακοκαιρία προκλήθηκαν προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση στην πόλη, καθώς και σε άλλες περιοχές των Χανίων. Χωρίς ρεύμα έμειναν σημεία στις οδούς Ηρώων Πολυτεχνείου, Εθνικής Αντιστάσεως, Παλαιστίνης και Θερμοπυλών, ενώ βλάβες αναφέρθηκαν στα Κεραμειά, στις Μουρνιές και στον Κουμπέ. Τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ, εργάζονται για να αποκαταστήσουν τις βλάβες.

Με ανακοίνωσή της η Πολιτική Προστασία Χανίων καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις, καθώς για το επόμενο διάστημα προβλέπονται ισχυρές βροχοπτώσεις, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Κατολισθήσεις σε Πλατανιά και Κίσσαμο

Επιπλέον, κκατολισθήσεις και καταπτώσεις βράχων και πετρών έχουν αναφερθεί σε σημεία του οδικού δικτύου του δήμου Πλατανιά στις περιοχές Βουκολιές, Φωτακάδο, Ρούματα, Κακόπετρο, Μεσαύλια, καθώς και σε σημεία του οδικού δικτύου του δήμου Κισσάμου στον επαρχιακό δρόμο προς Κεραμωτή, Αμυγδαλοκεφάλι και Λιβάδεια. 

Συνεργεία των δήμων εργάζονται από το πρωί για να απομακρύνουν τους βράχους και τις πέτρες, ενώ οι αρχές καλούν τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους. Από την κακοκαιρία προκλήθηκαν μικρές ζημιές στον παραλιακό δρόμο των Καλυβών και στην περιοχή της Αλμυρίδας του δήμου Αποκορώνου.

Δυσκολίες στο ορεινό οδικό δίκτυο σε περιοχές της Πελοποννήσου

Προβλήματα υπάρχουν και σε τμήματα του ορεινού οδικού δικτύου των νομών Αχαΐας, Κορινθίας και Αρκαδίας εξακολουθούν να προκαλούν οι χιονοπτώσεις και ο παγετός, με αποτέλεσμα να είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες για την κίνηση των αυτοκινήτων. Δείτε αναλυτικά τι ισχύει εδω.

Στην Αττική, κλειστή παραμένει η Λεωφόρος Πάρνηθας, από το ύψος του τελεφερίκ, στο ρεύμα προς το καζίνο, ενώ έχει αποκλειστεί η κίνηση για φορτηγά άνω των 3,5 τόνων στην Αθηνών-Λαμίας, από τα διόδια Αφιδνών στο ρεύμα προς Λαμία...

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: