30.12.19

«Πόλεμος» κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ...


...για την εκλογή Πρόεδρου της Δημοκρατίας...

«Είναι ατόπημα του ΣΥΡΙΖΑ να υποβιβάζει το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας σε αντικείμενο κομματικών αψιμαχιών», σχολίασαν κυβερνητικές πηγές απαντώντας σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που...
προηγήθηκε με αφορμή τα όσα είπε σε δημοσιογράφους ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Πρώτον, ασφαλώς ο Πρόεδρος, όπως και ο εκάστοτε πρωθυπουργός, οφείλει να γνωρίζει ότι η θάλασσα έχει σύνορα. Και δεύτερον, ότι εκείνοι που χρησιμοποίησαν προσχηματικά την εκλογή Προέδρου για να ανατρέψουν μία κυβέρνηση και να οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές, δεν μπορούν να μιλούν για υπευθυνότητα. Τα υπόλοιπα, στην ώρα τους» πρόσθεσαν.


Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ κατά την οποία τόνιζε ότι ο πρωθυπουργός ευτελίζει το κύρος του θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας.



Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Μητσοτάκης επιμένει να ευτελίζει το κύρος του θεσμού. Οφείλει άμεσα να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να πει ξεκάθαρα ποιον προτείνει για τον ανώτατο πολιτειακό θώκο. Και η πρόταση του αυτή οφείλει να συμβαδίζει με τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος συμβολίζει την ενότητα του έθνους και των πολιτικών δυνάμεων.

Εάν δεν προτείνει την ανανέωση της θητείας του Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος έχει ψηφιστεί και από τη ΝΔ και έχει εξασφαλισμένη ευρύτατη πολιτική αλλά και κοινωνική συναίνεση όπως ορίζει το Σύνταγμα, οφείλει να εξηγήσει τους λόγους. Να εξηγήσει δηλαδή πού θεωρεί ότι απέτυχε ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Οι μικροπολιτικοί τακτικισμοί του κ. Μητσοτάκη, οι εσωτερικές ισορροπίες και αντιφάσεις της ΝΔ δεν μπορούν να αποτελούν το κριτήριο της επιλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, την ώρα που η Τουρκία κλιμακώνει την προκλητικότητά της σε βάρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Όπως επίσης δεν μπορούν να περιλαμβάνονται πρόσωπα που δεν γνωρίζουν καν ποια είναι τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και τι είναι η υφαλοκρηπίδα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: