31.12.19

«Ανεπιθύμητος ο σφαγέας»...

Στην Ελλάδα την Πέμπτη ο Νετανιάχου...

Επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα από τις 2 έως τις 4 Ιανουαρίου θα πραγματοποιήσει ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου. 

Όπως κάνει γνωστό με ανακοίνωσή της η ισραηλινή πρεσβεία στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της παραμονής του ο πρωθυπουργός του Ισραήλ θα έχει διμερείς συναντήσεις με τον...
πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, με τους οποίος θα συζητήσει θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Επιπρόσθετα, σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, ο κ. Νετανιάχου θα συμμετάσχει σε τριμερή σύνοδο με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, κ. Μητσοτάκη και τον Πρόεδρο της Κύπρου, κ. Αναστασιάδη, και θα ακολουθήσει η υπογραφή της Διακρατικής Συμφωνίας (IGA), Ισραήλ - Ελλάδας - Κύπρου για τον αγωγό East Med.

Έντονη αντίδραση από το ΠΑΜΕ

Να σταματήσει η πολιτική, οικονομική, στρατιωτική και κάθε είδους συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ ζητά το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου από τις 2 έως τις 4 Ιανουαρίου για την υπογραφή της συμφωνίας για τον αγωγό φυσικού αερίου East Med.

Το ΠΑΜΕ τονίζει επίσης την ανάγκη άμεσης υλοποίησης της απόφασης της Ελληνικής Βουλής του 2015 για αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους και καταγγέλλει την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, «σύσφιξης σχέσεων με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ. Πριν προλάβει να μπει ο νέος χρόνος, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη κάλεσε να κάνει ποδαρικό στην Ελλάδα ο σφαγέας του Παλαιστινιακού λαού».

«Για τα κέρδη των μεγάλων ενεργειακών μονοπωλίων που έχουν αιματοκυλίσει ολόκληρη την Μ. Ανατολή, η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζει την πολιτική «φιλίας» με το κράτος του Ισραήλ που δολοφονεί καθημερινά τον παλαιστινιακό λαό, κλέβει την παλαιστινιακή γη με τους εποικισμούς, σκοτώνει και φυλακίζει ακόμη και μικρά παιδιά» σημειώνει η ανακοίνωση.

Και συνεχίζει: «Ο Ελληνικός λαός δεν έχει τίποτα θετικό να κερδίσει από τους ανταγωνισμούς των μονοπωλίων. Η “σταθερότητα” της Ανατολικής Μεσογείου, οι “μπίζνες” που ευαγγελίζεται η Κυβέρνηση, ποτίζονται με το αίμα των παιδιών της Παλαιστίνης. Το ΠΑΜΕ στέκεται σταθερά στο πλευρό του αγωνιζόμενου παλαιστινιακού λαού για να αποκτήσει το δικό του ανεξάρτητο κράτος στα σύνορα του ’67 με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ».

Σύμφωνα με την ισραηλινή πρεσβεία στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της παραμονής του ο Νετανιάχου θα έχει διμερείς συναντήσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Προκόπη Παυλόπουλο, τον Νίκο Δένδια και τον Νίκο Αναστασιάδη, με τους οποίος θα συζητήσει θέματα κοινού ενδιαφέροντος...

ΑΠΕ-ΜΠΕ/efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: