31.12.19

Στη Μόρια υπάρχουν άνθρωποι...

Η «Αυγή» πήγε αυτές τις μέρες στη Μόρια. Εκεί είναι πλέον μαζεμένοι 19.000 άνθρωποι. Πρακτικά ζουν στην ύπαιθρο. Η «Ζηνοβία» τους θερίζει. Καίνε ό,τι βρουν σε ντενεκεδένια δοχεία για να ζεσταθούν. Παιδιά κυκλοφορούν με...
καλοκαιρινά πέδιλα. Και ο τόπος πνίγεται στο σκουπίδι.

Υπό άλλες συνθήκες η κατάσταση αυτή θα ήταν πρώτο θέμα στα ΜΜΕ. Αλλά δεν είναι. Γιατί τα κανάλια δεν θέλουν να στενοχωρήσουν την κυβέρνηση. Και η κυβέρνηση δεν θέλει να γίνεται ούτε κουβέντα για το προσφυγικό, γιατί δεν θέλει να εξάπτεται η ακροδεξιά της πτέρυγα.

Δεν θέλει να γίνεται κουβέντα για το προσφυγικό, γιατί κανονικά θα πρέπει να αποσυμφορήσει τη Μόρια. Και, αν το κάνει, θα δυσαρεστήσει τους ημίτρελους μακεδονομάχους, τους χοιρινούς του Κυρανάκη, όλους αυτούς που τρέμουν ότι τα παιδάκια που ξεπαγιάζουν απειλούν να αλλοιώσουν τον τρισχιλιετή πολιτισμό μας.

Τον εξηγεί γλυκά τον καταναγκασμό ο Βορίδης, αλλά μόνο όταν αναφέρεται στα Εξάρχεια. Για να μπουν 200 άνθρωποι κάτω από μια στέγη και να το βουλώσουν 40 ακροδεξιοί σε μια πόλη 5.000 κατοίκων δεν τον θεωρεί αναγκαίο.

Κάποιοι από αυτούς που φώναζαν όταν η Μόρια είχε 3.500 ανθρώπους τώρα δεν ακούγονται καθόλου. Προφανώς η ευαισθησία τους αυξομειώνεται, ανάλογα με το ποιος είναι κυβέρνηση. Τώρα μιλάνε μόνο οι «τι σχέση έχουν τα Χριστούγεννα με το προσφυγικό». Οι προσφυγοσκεπτικιστές. Οι αρχηγοί τους είναι βουλευτές και υπουργοί του Μητσοτάκη.

Στη Μόρια υπάρχουν άνθρωποι. Ας μην το ξεχνάμε. Και ας μην κοιτάζουμε αλλού, γιατί η Ιστορία θα μας το χρεώσει. Και η Ιστορία είναι τα παιδιά μας τα ίδια.

Καλή χρονιά...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: