30.12.19

Έχει έτοιμο τον εκλογικό νόμο ο Θεοδωρικάκος...

«Εντός του Ιανουαρίου θα έλθει στη Βουλή νέος εκλογικός νόμος, που θα επαναφέρει το μπόνους», προανήγγειλε μιλώντας στο «Βήμα» ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξηγώντας και την λογική του νέου εκλογικού νόμου:

συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για...
«κλιμακωτό μπόνους», που θα συναρτάται με το ποσοστό του πρώτου κόμματος. «Δεν γίνεται αν το πρώτο κόμμα παίρνει 18% να έχει το ίδιο μπόνους με αυτό που θα λάμβανε αν έπαιρνε 38%. Το μεγαλύτερο μπόνους που θα δίνεται θα επιτρέπει σε ένα κόμμα με ποσοστά αντίστοιχα αυτών της ΝΔ στις εκλογές του 2019 να κυβερνήσει αυτοδύναμα», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Neo, λοιπόν ρώτησε και έμαθε πώς και ο πρωθυπουργός ήταν τόσο επεξηγηματικός και αναλυτικός για τον νέο εκλογικό νόμο και η απάντηση είναι πολύ απλή: το νομοσχέδιο είναι σχεδόν έτοιμο, αφού ο Τάκης Θεοδωρικάκος έχει διεκπεραιώσει τις σχετικές επεξεργασίες. 

Ο υπουργός Εσωτερικών έχει αφήσει για την τελευταία ώρα μόνο μερικές ασήμαντες πινελιές. Αυτό, λοιπόν, που μένει να φανεί όταν –στις αρχές Ιανουαρίου- παρουσιαστεί το νομοσχέδιο, είναι κατά πόσον ο υπουργός Εσωτερικών θα έχει «ενσωματώσει» στο νέο εκλογικό νόμο κάποιες... «παρατηρήσεις» της Φώφης Γεννηματά, που έχει εκθέσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη σε τουλάχιστον δύο συναντήσεις τους πίσω από κλειστές πόρτες...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: