30.12.19

Σε ποιον ανήκει το γυναικείο σώμα...

Χρήστος Ξανθάκης

Κυριακή μέρα, κρύο πολύ, βρόχα ράιτ θρου, ολίγα εικοσιτετράωρα πριν την Πρωτοχρονιά, ο Θάνος Μικρούτσικος έχει εγκαταλείψει τα εγκόσμια, ν’ ανοίξω το γιουτούμπι λες, ν’ ακούσω ένα τραγούδι του, να γαζώνει τη φλέβα. Και πέφτεις πάνω στο πρωτοσέλιδο του Sportime!

Όπου κοσμείται από μια...
φωτογραφία ενός εμβρύου και «Αφήστε με να ζήσω», τίτλο οκτάστηλο που λέγανε και οι παλιότεροι, και από κάτω:

«Το Sportime τιμάει την ημέρα του αγέννητου παιδιού».

Κομπλέ, με πληροφοριακό υλικό του τύπου:

«Χωρίς αμβλώσεις σε 4 μόνο χρόνια, ο πληθυσμός της χώρας θα ήταν κατά 1 εκατομμύριο μεγαλύτερος», και

«Κάθε χρόνο θανατώνεται πληθυσμός ίσος με το άθροισμα των κατοίκων της Πάτρας και του Ηρακλείου Κρήτης».

Το αντικρίζεις και λες εντάξει, χρονιάρες μέρες είναι, το ‘σκασε ο διευθυντής, την πούλεψε ο διευθυντής σύνταξης, γλάρωσε ο αρχισυντάκτης κι αφήσανε πίσω τους τα τσικό να κουλαντρίσουν το φύλλο. Κι έχει ένας θείο αρχιμανδρίτη και του ‘δωσε τα φυλλάδια της εκκλησίας για τις αμβλώσεις, κρίμα βρε αδερφέ, ψυχούλες είναι κι αυτά, πάνε και τα ρίχνουν οι βρωμιάρες, κονομάνε οι γιατροί, βλαστημάνε οι ένοπλες δυνάμεις, μας πνίξανε οι λαθρομετανάστες, η πατρίδα υποφέρει και οι γυναίκες κάνουν εκτρώσεις αντί ν’ αραδιάζουν το ένα παιδί πίσω απ’ τ’ άλλο. Ντροπή!

Όλα αυτά από εφημερίδες που κανονικά θα προσκυνάγανε σώβρακα και φανέλες. Ο γίγαντας ο Τζιμάκος το είχε πει αυτό και δίκιο είχε εκατό τοις εκατό. Ο καθένας τη δουλειά και δουλειά των αθλητικών ΜΜΕ είναι ν’ ασχολούνται με κάτι πλάσματα που φοράνε το σορτσάκι και κατεβαίνουν στο τερέν να δώσουν το είναι τους. Όχι να προσφέρουν τροφή για σκέψη στη σκληρά δοκιμαζόμενη από την υπογεννητικότητα Ελλαδάρα. Όχι να συμβουλεύουν (συγγνώμη, να διατάζουν) τις γυναίκες τι θα κάνουν με το κορμί τους…

Αλλά λες δε γαμιέται. Γιορτές είναι, μπουρδουκλωθήκανε, βαριόσαντε και τους ξέφυγε σαν την πορδούλα. Κι ετοιμάζεσαι να συνεχίσεις το χαζολόγημα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μόνο που εκεί ακριβώς πέφτεις πάνω στο σχόλιο του Άδωνι Gεωργιάδη. Και σημειώνει λέξη προς λέξη ο υπουργός Ανάπτυξης:

«Συγχαίρω την Εφημερίδα παρά τις αντιδράσεις. Στην Ελλάδα δεν αμφισβητείται το δικαίωμα της γυναίκας στην άμβλωση, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν αντιλαμβανόμαστε ότι το να έχουμε διπλάσιες εκτρώσεις από γεννήσεις γεννά ζητήματα επιβίωσης του Έθνους μας».

Έτσι τα έγραψε ο υπουργός με τρόπο αριστοτεχνικά διφορούμενο. Δηλαδή, ΟΚ, είστε καλυμμένες κυρίες μου, αλλά για πόσο καιρό ακόμη; Για πόσες μέρες, για πόσες βδομάδες, για πόσους μήνες; Εδώ προκύπτουν θέματα πολύ σημαντικότερα από την ελεύθερη βούληση, εδώ σβήνει η ελληνική φυλή, εδώ χάνεται ο σπόρος του Αχιλλέα, εδώ μας βλέπει ο Ερντογάν και μας λιγουρεύεται πιο πολύ κι απ’ τα νανοβιονικά γιλέκα.

Ως εκ τούτου κορίτσια, ετοιμαστείτε για μετωπική σύγκρουση. Ετοιμαστείτε για καυγά τρικούβερτο και για βαρβάτους τσαμπουκάδες. Θάρρος πήρανε οι δυνάμεις του ήθους και της πίστεως κι έρχονται με το ψαλίδι στο χέρι. Ή τον ομφάλιο λώρο θα κόψουν ή τα δικαιώματά σας. Διαλέξτε πλευρά και πάρτε εγκαίρως τις αποφάσεις σας, πριν είναι πλέον αργά…

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: