31.12.19

Άλλαξε ο χρόνος σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία...

Πρωτοχρονιά στην Αυστραλία
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ

Ενώ ο υπόλοιπος κόσμος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το νέο έτος η Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία είναι ήδη ένα βήμα μπροστά.

Ειδικότερα, πλήθος κόσμου συνέρρευσε σήμερα στο λιμάνι του Σίδνεϊ για να παρακολουθήσει την διάσημη πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση με τα πυροτεχνήματα παρότι ο...
καπνός από τις φονικές δασικές πυρκαγιές στις γειτονικές παραθαλάσσιες πόλεις έχει κοκκινίσει τον ουρανό.

Το προγραμματισμένο θέαμα διεξάγεται κανονικά παρά τις εκκλήσεις από μερίδα πολιτών να ματαιωθεί η εκδήλωση με τα πυροτεχνήματα σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τις πυρόπληκτες περιοχές στη Νέα Νότια Ουαλία, της οποίας το Σίδνεϊ είναι πρωτεύουσα.

Πρωτοχρονιά στην Αυστραλία

Σε άλλες περιοχές της Αυστραλίας χιλιάδες άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στην ανατολική ακτή της χώρας εξαιτίας των πυρκαγιών καθώς η κυβέρνηση έχει θέσει σε ετοιμότητα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού και στρατιωτικά ελικόπτερα για να βοηθήσει στη διαδικασία κατάσβεσης και εκκένωσης.

"Απόψε αναμένουμε ένα εκατομμύριο ανθρώπους στο λιμάνι και ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να παρακολουθήσουν τους εορτασμούς για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Σίδνεϊ, που είναι η μεγαλύτερη δημόσια εκδήλωση της Αυστραλίας", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο δήμαρχος της Πόλης του Σίδνεϊ Κλόβερ Μουρ.

Πρωτοχρονιά στην Αυστραλία

Απαντώντας στα αιτήματα να ματαιωθεί η εκδήλωση και η χρηματοδότηση αντ΄αυτής να δοθεί στις πυρόπληκτες περιοχές, ο Μουρ είπε ότι ο σχεδιασμός για την εκδήλωση με τα πυροτεχνήματα ξεκίνησε πριν από 15 μήνες και το μεγαλύτερο τμήμα του προϋπολογισμού είχε ήδη διατεθεί. Επίσης η εκδήλωση ήταν μια ενίσχυση της οικονομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Ο Μουρ πρόσθεσε ότι οι πολίτες που παρακολουθούν τα πυροτεχνήματα στο λιμάνι θα βλέπουν να προβάλλεται ένας σύνδεσμος για δωρεές στους πυλώνες της Γέφυρας του Λιμανιού του Σίδνεϊ σε όλη η διάρκεια της νύχτας.

Κάποιοι τουρίστες εγκλωβισμένοι στις παράκτιες πόλεις της Αυστραλίας ανέβασαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες από έναν πορφυρό ουρανό γεμάτο καπνό. Μια φωτογραφία από κάποια παραλία δείχνει ανθρώπους να είναι ξαπλωμένοι στην άμμο κάποιοι φορώντας αντιασφυξιογόνες μάσκες.

Ο καιρός στο Σίδνεϊ είναι αρκετά ήπιος παρότι ο ουρανός είναι ακόμη γεμάτος καπνό από τις γειτονικές φωτιές.

Οι φωτιές έχουν εξαπλωθεί σε τέσσερις πολιτείες με μέτωπα να εκτείνονται σε εκατοντάδες χιλιόμετρα σε κάποιες περιπτώσεις. Από αυτές έχουν χάσει τη ζωή τους 11 άνθρωποι από τον Οκτώβριο και πολλές πόλεις και επαρχιακές περιοχές έχουν μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση και χωρίς κάλυψη δικτύου κινητής τηλεφωνίας.


"Πολλοί από εμάς έχουμε ανάμεικτα συναισθήματα για αυτή τη βραδιά αλλά το σημαντικό είναι να εισπράξουμε από αυτό ότι είμαστε μια ανθεκτική πολιτεία", τόνισε στους δημοσιογράφους η Γκλάντις Μπερετζικλιάν, η πολιτειακή πρωθυπουργός.

Στη Νέα Ζηλανδία όπως κάθε χρόνο υποδέχθηκε πρώτη το νέο έτος. Το ίδιο και φέτος. Η νέα δεκαετία γιορτάστηκε με τον πιο "λαμπρό" τρόπο. Χιλιάδες πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό και σηματοδότησαν την "καινούργια αρχή", το 2020...

news247.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: