31.12.19

Δημοσιογράφοι βασιλικότεροι του βασιλέως...

Δημήτρης Κανελλόπουλος

Συστημικά ΜΜΕ και τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων χάνουν σιγά-σιγά και το παραμικρό ίχνος αξιοπιστίας που τους απέμεινε.

Χθες λοιπόν στην τηλεόραση ακούγαμε και βλέπαμε για όσα τραγελαφικά συνέβησαν στην Εθνική Οδό. Αλλά, τα κανάλια, «προστατεύοντας» τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του -όπως κάνουν εδώ κι έξι μήνες!- δεν είδαν καμία αδράνεια του κρατικού μηχανισμού.

Οχι δεν έκαναν κριτική, ούτε καν αναφορά. Λες και...
όλα έγιναν από μόνα τους. Δεν είδαμε και κανέναν ταλαιπωρημένο πολίτη να κραυγάζει το περίφημο «δεν υπάρχει κράτος» που ακούμε δεκαετίες τώρα. Εξαφάνισαν ακόμα και τους «δεν υπάρχει κράτος» προκειμένου να κάνουν τη δουλειά τους.

Τα ΜΜΕ έκριναν πως έπρεπε να αφήσουν στο απυρόβλητο τον κρατικό μηχανισμό. Και την κυβέρνηση. Και τους αρμόδιους υπουργούς. Πολιτικά το έκριναν, δημοσιογραφικά, τι να σας πω, δεν ξέρω...

Και αρχίζουν λοιπόν, μία ώρα μόλις αργότερα, τα απανωτά χαστούκια από τους ίδιους που πήγαν να... προστατεύσουν.

1) Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατάσσει έρευνα για το φιάσκο της Αθηνών-Λαμίας. Και καλά κάνει. Μπράβο του.

2) Ο Αδωνις Γεωργιάδης π.χ. (αλλά και άλλοι) ζητούσε συγγνώμη από τον ΣΚΑΪ 100.3 και έλεγε πως ο κρατικός μηχανισμός δεν λειτούργησε και αυτό είναι απαράδεκτο.

3) «Καρατομήθηκε» και ο διοικητής της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων.

Τα κανάλια όμως δεν είδαν το παραμικρό...

Τα κανάλια χθες το βράδυ έχασαν το θέμα, αυτό πλέον είναι δεδομένο. Απέτυχαν. Απέτυχαν και δημοσιογραφικά (σίγουρα), αλλά και πολιτικά (αν λειτούργησαν έτσι).

Πριν βγουν λοιπόν σήμερα (τα κανάλια) να θριαμβολογήσουν για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη γρήγορη αντίδρασή του, να σκεφτούν λίγο πρώτα τη δική τους αντίδραση... 

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: