30.12.19

Έβαλαν φωτιά σε καρκινοπαθή κατά τη διάρκεια χειρουργείου...


Οι χειρουργοί σε νοσοκομείο του Βουκουρεστίου χρησιμοποίησαν απολυμαντικό που περιείχε αλκοόλη στην 66χρονη γυναίκα, προτού τη χειρουργήσουν για καρκίνο στο...
πάγκρεας, στις 22 Δεκεμβρίου.

Ωστόσο, στη συνέχεια χρησιμοποίησαν ηλεκτρικό νυστέρι - το οποίο τη στιγμή που ήρθε σε επαφή με το εύφλεκτο υλικό, προκάλεσε φωτιά στο σώμα της γυναίκας, πάνω στο χειρουργικό τραπέζι.

Η γυναίκα υπέστη σοβαρά εγκαύματα στο 40% του σώματός της και κατέληξε μία εβδομάδα μετά. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, η αστυνομία διενεργεί έρευνα για τις ακριβείς συνθήκες θανάτου της 66χρονης.

Μέλη της οικογένειας του θύματος, μιλώντας σε ρουμανικά μέσα ενημέρωσης, εξήγησαν πως κανείς από το προσωπικό, τους γιατρούς ή τους υπευθύνους του νοσοκομείου δεν τους μίλησε για τη «σοβαρότητα της κατάστασης» ή τις συνθήκες του συμβάντος, τους είπαν μόνο πως επρόκειτο για «ατύχημα».

«Ανακαλύψαμε κάποιες λεπτομέρειες από τα ΜΜΕ, όταν μετέδιδαν την είδηση. Δεν κατηγορούμε κανέναν, απλώς θέλουμε μόνο να κατανοήσουμε τι συνέβη» αναφέρει άτομο της οικογένειας.

Ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε για τη διερεύνηση του τραγικού περιστατικού: «Ελπίζουμε να διδαχτούμε από το ανησυχητικό αυτό επεισόδιο. Προσωπικά εγώ, αλλά και το υπουργείο Υγείας θα συντονιστούμε ώστε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αποκαλυφθεί η αλήθεια» τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργού.

Σημειώνεται πως η Ρουμανία δαπανά τα λιγότερα κονδύλια στο σύστημα υγείας της από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχει τα υψηλότερα ποσοστά παιδικής θνησιμότητας στη Γηραιά Ήπειρο, αλλά και ανεπαρκείς νοσοκομειακές δομές και μόνιμες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό...

BBC

Δεν υπάρχουν σχόλια: